Arturo Vidal no necessita presentació. El futbolista xilè, després de quatre anys a la Juventus de Torí i tres al Bayern de Munic, s'ha guanyat a pols la condició de futbolista del Barça.

Vidal, que arriba per omplir el buit que ha deixat la venda de Paulinho, ha viscut el seu primer dia com a blaugrana envoltat de familiars i directius del club. El migcampista, de 31 anys, ha assegurat que està al 100% després de superar una lesió al genoll i s'ha postulat com a titular: "Vinc amb humilitat a guanyar-me un lloc". 

Guanyar i guanyar

El discurs de Vidal no és profund ni extens, però serveix per comprovar la seva obsessió amb la victòria. “Als 14 o 15 anys vaig veure la meva mare arribar morta de la feina i vaig prometre-li que seria un dels millors", diu per entendre la seva fam de títols. La paraula guanyar ha estat el fil conductor del seu debut com a blaugrana. Primer amb americana i camisa. Després amb el polo del club. 

El nou futbolista del Barça tindrà una clàusula de rescissió de 300 milions d'euros i signa un contracte fins al 30 de juny del 2021. "És un graó molt més gran que el Bayern", ha dit Vidal sobre la seva nova etapa, marcada a foc per una Lliga de Campions que mai ha aconseguit: "Vinc amb la millor energia i tinc un compte pendent amb la Champions. Espero guanyar-ne tres".

636691636918356449

EFE

Vidal, quarta incorporació en aquest mercat d'estiu, serà el tercer xilè de la història del Barça després d'Alexis Sánchez i Claudio Bravo. El seu fitxatge, però, ha generat controvèrsia perquè és un futbolista d'un perfil allunyat al prototip que surt de la Masia. "Crec que tinc la mateixa mentalitat que els jugadors que estan aquí", s'ha defensat Vidal abans d'assenyalar que "el més important en el futbol és guanyar i aixecar títols”. 

Ernesto Valverde ja té la peça que li faltava. El tècnic extremeny va beneïr el traspàs de Vidal des dels Estats Units i avui mateix ja el podrà veure entrenar. El futbolista té molt clar que pot ser clau en la temporada 2018/19: "Em sento capacitat per aportar moltes coses a l’equip. Amb energia i temps, tractaré de mostrar totes les meves qualitats”.

Arturo Vidal presentació Barça Camp Nou - EFE

EFE

La competència al Barça per tenir minuts serà ferotge, sobretot al mig del camp. Però Vidal està motivat per jugar al costat de Leo Messi: "És el millor de la història i espero estar a l'alçada perquè en aquest equip hi ha els millors futbolistes del món".

Presentat sense número a l'esquena, Arturo Vidal ha volgut refredar les relacions amb el Reial Madrid, escalfades per les eliminatòries de Champions: "No sóc antimadridista". A més, ha enviat un missatge de compromís amb el seu nou club: "Seré el rival de tots els equips que s'enfrontin al Barça".