El Barça ha accelerat per deixar tancat el fitxatge d'un lateral dret de primer nivell, i pocs dubtes hi ha sobre qui és l'elegit. Iván Fresneda, Arnau Martínez o Juan Foyth han passat a estar a un segon pla, i ara mateix el nom que centra tota l'atenció és el de Joao Cancelo. S'ha convertit en una obsessió per a Joan Laporta i per a Mateu Alemany, que estan treballant en poder arribar a un acord amb el Manchester City.

La fórmula que plantegen per poder aconseguir els serveis de l'internacional portuguès és una cessió amb opció a compra obligatòria. Pagarien 10 milions d'euros ara pel seu préstec, i 40 'quilos' per quedar-se'l en propietat. Encara que hi hagi informes que desaconsellen aquesta operació, Xavi Hernández està convençut que és el perfil de futbolista que necessiten. I el seu aterratge suposaria una notícia excel·lent per als interessos de Jules Koundé.

Perquè deixaria de jugar a la banda, la demarcació que li va tocar ocupar durant pràcticament tot el curs anterior, i podria tornar a ser central, on es troba més còmode, i demostra un millor nivell. En el Camp Nou li van prometre que actuaria en l'eix de la rereguarda, però les necessitats van obligar que el '23' fos ubicat com a lateral, on va complir amb bona nota, però va evidenciar tenir algunes carències que li van impedir de rendir al 100%.

De fet, un dels motius pels quals es va arribar a plantejar la idea d'abandonar el Barça durant el present mercat estival era perquè no estava satisfet amb el seu rol. I això el va portar a sol·licitar a Laporta que el deixés sortir, en cas que les coses no canviessin. Afortunadament per a l'ex del Girondins de Burdeos i del Sevilla, la firma de Cancelo li permetrà convertir-se en el soci de Ronald Araújo, formant una dupla d'escàndol.

A priori, era la idea que Xavi tenia des d'un primer moment, però les sensacionals actuacions que va realitzar Andreas Christensen van forçar que Koundé fos reconvertit.

Serà Cancelo el futbolista que acabi amb els problemes a la banda dretana?

Encara no hi ha res tancat, però és evident que el Barça està plenament concentrat en Cancelo, i Laporta farà un esforç perquè pugui canviar a Pep Guardiola per Xavi. Ara només queda comprovar si serà capaç de solucionar els problemes que han demostrat a la banda dretana.

Perquè han passat molts cracs, però cap d'ells no ha pogut consolidar-se mai, com han estat els casos recents d'Aleix Vidal, d'Héctor Bellerín, de Sergiño Dest o de Nélson Semedo.