La tornada de Leo Messi continua sent un tema candent al Camp Nou. Cada vegada més és una possibilitat tornar a veure a l'astre argentí vestint de nou la samarreta blaugrana. El Barça ha reconegut mantenir contactes i parlar amb l'entorn del futbolista per temptejar el seu retorn i estarien encantats, lògicament, de tornar a tenir Messi entre les seves files.

De fet, el president de la Lliga, Javier Tebas, té assumit que la Pulga tornarà a la competició de la mà del FC Barcelona. Semblava una quimera, un somni, que cada vegada està més a prop de convertir-se en realitat. Una tornada que, d'altra banda, seria una palanca per a Joan Laporta, ja que generaria una gran quantitat de diners per a les arques culers, gràcies al seu impacte comercial.

Joan Laporta dit adverteix / Foto: EFE
Joan Laporta durant una roda de premsa del Barça / Foto: EFE

Messi s'apropa al Barça

Seria, doncs, matar dos ocells d'un tret. D'una banda, el Barça incorporaria un dels millors jugadors del món, si no el millor, que dotaria la seva plantilla de qualitat i experiència en les nits importants. Per l'altre, ajudaria a continuar recuperant la malmesa economia del FC Barcelona.

Precisament, els problemes financers del conjunt blaugrana, podrien ser una de les traves per tornar a veure Messi de nou. Perquè arribin, primer han de sortir. És una màxima que han de complir des del Camp Nou. Sobre això, són diversos els futbolistes que hauran de sortir, no només per fer lloc a l'arribada de Messi, sinó de molts d'altres.

Leo Messi senyera Catalunya escut Barça EFE
Leo Messi s'assenyala l'escut del Barça / Foto: EFE

I una de les condicions que ha posat el crac argentí és recuperar el seu número fetitxe, el 10. Aquest dorsal fet sol per a uns quants elegits, per a aquells capaços de suportar la pressió i que s'encoratgen davant de les adversitats. Els que "tiren del carro" en els moments difícils i els que creen històries amb la pilota. Els determinants, els que resolen partits, els que fan somiar.

Messi es carrega Ansu Fati

Aquest fet, al qual el Barça no s'oposarà, afecta directament un dels seus jugadors. Precisament, qui porta el 10 a l'esquena, Ansu Fati. El jove davanter va ser l'escollit per heretar el tron de Leo Messi, empresa molt difícil de completar i que, d'altra banda, no ha aconseguit.

Xavi Hernández substitueix Ansu Fati davant del Girona / Foto: EFE - Quique García
Xavi Hernández substitueix Ansu Fati davant del Girona / Foto: EFE - Quique García

Curiosament, tot es va començar a torçar després de la marxa de Messi, quan va decidir portar el pes a la seva esquena. Les lesions no li han permès triomfar i, més enllà de treure-li el número, al Barça s'estan plantejant desprendre-se'n. Primer, perquè el seu rendiment és molt lluny del que prometia. I segon, perquè Messi no el vol.

La relació entre ambdós és molt freda i Messi hauria posat com a condició no compartir vestuari amb ell. El Barça necessita fer caixa per alguns dels seus futbolistes, i als Ferran Torres, Raphinha o Eric Garcia se li podria sumar Ansu Fati. Si arriba una bona oferta, el FC Barcelona no ho dubtarà. Sigui com fos, si arriba Messi, Ansu estarà sentenciat.