Els Special Olympics del 2018 es celebraran a Andorra la Vella i la Seu d’Urgell, després que la candidatura conjunta hagi estat elegida oficialment per Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL.

El campionat es celebrarà del 4 al 7 d’octubre del 2018 i és considerat l’esdeveniment més important per a persones amb discapacitat intel·lectual. Les dues ciutats, Andorra la Vella i la Seu d’Urgell, rebran un total de 2.500 persones, entre esportistes, tècnics, familiars, voluntaris i espectadors.

La presidenta de la Federació ACELL, Marina Gómez, ha destacat que han acceptat la candidatura transfronterera per la seva “unitat i coordinació” i alhora per la voluntat de “treball futur” que desprenia”. En canvi, el president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, ha considerat que és positiu que els jocs del 2018 es celebrin al Pirineu ja que és una manera de reivindicar territori i de demostrar “que es poden fer coses d’Igualada cap endins". De fet, aquesta serà la primera vegada que se celebrin uns Jocs al Pirineu.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha manifestat que “és una satisfacció rebre aquest encàrrec perquè suposa un repte organitzatiu que ens fa molta il·lusió”. Batalla ha afirmat que “conjuntament amb Andorra la Vella, farem una tasca esportiva, social i de territori molt important per la nostra societat i els nostres territoris”.

Amb aquesta designació, La Seu d’Urgell i Andorra la Vella prenen el relleu de les ciutats de Calella i Barcelona, que van acollir els Special Olympics el 2014.