El Barça queda eliminat de la Champions League i ja comença a pensar de veritat en el futur. La propera temporada és l'objectiu i el moment per refer-se, ja que aquest any la Lliga, l'últim títol en joc, està pràcticament impossible. I per això s'ha de buscar un nou entrenador. Xavi Hernández va anunciar el seu adeu i s'ha de trobar un relleu a la banqueta culer.

Xavi Hernández, adeu al Barça

Des de finals del passat mes de gener que Xavi Hernández va dir que marxaria. I així ho continua mantenint encara que des del Barça estiguin confiats que el poden convèncer. Però l'últim desastre europeu és la confirmació que tot va camí d'una separació. El mateix entrenador culer ho continua defensant en sala de premsa i no vol dubtar ni un sol moment.

El Barça, doncs, que ha de prendre una decisió i no pot fallar. Xavi Hernández és l'aposta perquè encara té contracte una temporada més, però el tècnic de Terrassa se n'ha cansat i ja no vol ocupar el seu lloc a la banqueta culer. Se'l nota desesperat i faltat de ganes, però també molt enfadat per qualsevol decisió.

Xavi Hernández enfadado árbitro Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández queixant-se a l'àrbitre / Foto: EFE

Rafa Márquez, l'aposta continuista del Barça

I el que ha de fer el Barça és trobar aquesta alternativa per a la propera temporada. La idea del Barça és no gastar-se diners perquè econòmicament la cosa no va gens bé. Però és que la decisió es vol prendre la setmana vinent, ja després del Clàssic i sabent realment si la temporada s'ha acabat de manera definitiva o no. I la decisió haurà de ser ferma.

Però el que més preocupa dins del vestidor és que l'opció més probable a hores d'ara és Rafa Márquez, actualment entrenador del Barça Atlètic. El tècnic mexicà, exfutbolista culer i ara fent una gran feina al filial blaugrana, és l'aposta pel tema econòmic. Com que no es pot fer una gran fitxatge ni pagar un gran sou, la intenció és donar-li una oportunitat a Rafa Márquez.

Rafa Márquez / Foto: FC Barcelona
Rafa Márquez donant indicacions durant un partit del Barça Atlètic / Foto: FC Barcelona

A més, és una idea que encaixa perquè el tècnic mexicà sap a què ha de jugar i què necessita el Barça. Està fent una gran feina amb el Barça Atlètic i podria continuar amb la seva aposta al primer equip. Però encara s'haurà d'esperar uns dies per saber què passa amb l'entrenador. Una derrota al Clàssic, fins i tot, podria precipitar l'adeu de Xavi Hernández i l'arribada de Rafa Márquez. Però encara queda molt per fer i el Barça ha de jugar al Santiago Bernabéu amb la idea d'aconseguir una victòria que doni esperança.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!