Alemanya i Sèrbia s'enfrontaven a la gran final després de donar la sorpresa i derrotar els Estats Units i el Canadà respectivament. Només en podia quedar un en aquest mundial de bàsquet i ha estat Alemanya la que s'ha coronat com la millor selecció del món. Secundats per un gran Dennis Schröder i un brillant Franz Wagner, els de Gordon Herbert s'alcen amb el títol de campions per primera vegada en la seva història.

La igualtat, protagonista en la primera part

El primer quart de la gran final del mundial de bàsquet 2023 ha destacat per una gran igualtat entre ambdós equips. Tant Sèrbia com Alemanya s'han desencadenat en l'aspecte ofensiu, deixant-nos uns 10 minuts de molt ritme en l'atac. Un gran Jovic des de la línia del triple ha permès als serbis anar-se'n per davant al final del primer període (23-26).

En la represa res no ha canviat i el ritme anotador ha continuat sent molt alt amb una igualtat màxima. Ambdós equips han brindat als seus un espectacle a l'altura d'una final, amb un gran encert des del triple. En els primers minuts del segon quart, Sèrbia ha aconseguit fer molt mal a la zona, aconseguint grans opcions a prop del cèrcol.

Semblava que Sèrbia podia desmarcar-se al marcador amb un gran triple de Bogdan Bogdanovic per posar-se 4 a dalt, però el temps mort del seleccionador alemany, ha servit per frenar la sagnia i canviar, una mica, la dinàmica. Dennis Schröder, amb un gran tir exterior, ha aconseguit tancar un parcial de 5-0 per a Alemanya i posar-se'n un a dalt. La igualtat ha continuat sent la protagonista durant tot l'enfrontament i Sèrbia ha aconseguit empatar abans d'anar-se'n al descans (47-47).

Alemanya acaba amb les esperances sèrbies

La primera cistella del tercer quart ha estat per a una Alemanya que ha declinat la balança a favor seu. Els alemanys han frenat el ritme ofensiu de Sèrbia, que ha acabat amb un 0 de 8 en triples. Els germànics han aprofitat la mala situació dels serbis i han obtingut la màxima diferència del partit amb un inspirat Schröder. Un parcial de 9-0 ha permès a Alemanya posar-se 12 a dalt, amb un gran triple de Franz Wagner (69-57).

L'últim quart del partit, malgrat la gran diferència aconseguida per Alemanya, no ha estat com ens feia presagiar el tercer període. Avramovic s'ha vestit d'heroi i ha estat ell qui ha cregut en la remuntada i s'ha posat a l'equip a l'esquena. Amb un parcial de 5 - 0 a favor dels serbis i diversos errors d'Alemanya en atac, els de Pesic s'han ficat en el partit.

El final no ha estat apte per a cardíacs i un triple i tres tirs lliures d'Avramovic, han permès a Sèrbia posar la por al cos dels alemanys, i posar-se a només 3 punts. Tanmateix, Schröder s'ha encarregat d'acabar amb la dinàmica negativa dels seus i enterrar els conats de remuntada dels nois de Pesic. D'aquesta manera, Alemanya s'alça com a campiona del món.