Fa diverses temporades que el València viu una situació complicada. L'equip che no rep cap injecció econòmica i el projecte esportiu segueix sense rumb. Durant la temporada anterior, van estar a punt de tocar fons amb un descens que van salvar en les últimes jornades gràcies a un Rubén Baraja que va ser capaç de donar-li una cara nova a un equip. I ara, mesos més tard d'això, la vigent campanya tampoc no ha començat gaire millor per als interessos valencianistes.

Rubén Baraja aposta  pel planter per salvar el València

Després de les primeres vuit jornades de Lliga, el València només ha estat capaç de sumar 10 punts, repartits en tres victòries, un empat i quatre derrotes. Uns números que tot i que de moment li permeten col·locar-se lluny de la zona de descens, marcada per Las Palmas amb cinc punts, comencen a preocupar l'afició che, que ha vist com el seu equip no ha pogut guanyar en cap de les últimes tres jornades (dues derrotes, contra el Betis i la Reial Societat, i un empat, contra l'Almeria).

Rube Baraja banqueta|banc dels acusats València / Foto: Europa Press
Rubén Baraja, dirigint un partit del València / Foto: Europa Press

La plantilla de Baraja és molt curta, i això s'està començant a demostrar al llarg de les últimes jornades. Perquè si no fos pels jugadors del planter, com Javi Guerra, Diego López o Fran Pérez, el tècnic valencianista tindria molts problemes a l'hora de poder alinear un XI competitiu en totes les posicions. Sense cap dubte, l'explosió d'aquests futbolistes està sent una de les poques notícies positives que ha rebut l'afició che en els últims mesos.

El Borussia Dortmund es fixa en Diego López

Ara bé, si el rendiment col·lectiu de l'equip no millora aviat, el futur d'alguns d'aquests futbolistes podria començar a trontollar. Lògicament, el gran rendiment que han ofert aquests futbolistes no està passant desapercebut, fins al punt que ja han començat a florir els primers rumors relacionats amb aquests jugadores. Concretament, el que recull el portal digital Todofichajes.net relaciona Diego López amb el Borussia Dortmund.

Diego López celebrant un gol amb el València / Foto: EFE
Diego López celebrant un gol amb el València / Foto: EFE

Segons la font esmentada anteriorment, l'equip alemany tindria molt bons informes del jove davanter nascut en Turó. En un principi, el València intentarà fins al final mantenir la seva jove perla, però alhora saben que davant d'un equip del poder econòmic del Dortmund serà complicat retenir el jugador. La clàusula que té és de 100 milions d'euros, però si l'equip alemany ofereix una xifra propera als 50 'quilos', les urgències econòmiques de l'entitat valenciana podrien obligar-lo a acceptar l'esmentada oferta i perdre un jugador d'un futur esperançador.