Mauricio Pochettino ha estat insistentment vinculat al Reial Madrid en els últims anys. S'ha parlat molt de la seva possible arribada a la banqueta, i era una de les opcions que Florentino Pérez estudiava seriosament. Va ser col·locat com el possible successor de Zinedine Zidane, i també de Carlo Ancelotti, però per un motiu o per cap altre, finalment el president mai no va apostar per ell. I el temps ha donat la raó als que no veien amb bons ulls a l'argentí.

És cert que va fer un gran treball en tots els clubs que va dirigir en el passat, en especial, al Tottenham Hotspur, que va guiar a disputar la seva primera final de la Champions League, on van caure davant el Liverpool, i va poder lluitar diversos anys pel títol de la Premier League. Però en la seva primera experiència en un equip de màxima exigència, el Paris Saint-Germain, va acabar fracassant, i va marxar per la porta del darrere, sent destituït per Nasser Al-Khelaïfi.

Mauricio Pochettino Chelsea / Foto: Europa Press - Richard Sellers
Mauricio Pochettino/ Foto: Europa Press

No va complir amb les expectatives, i encara que va tenir una plantilla atapeïda d'estrelles mundials, com Leo Messi, Neymar Júnior, Kylian Mbappé, Gianluigi Donnarumma, Marquinhos, Achraf Hakimi o Sergio Ramos, va fer el rídiculo a Europa. A més, no va ser capaç de gestionar el vestidor. I les coses no li estan anant millor lluny del Parc dels Prínceps, doncs en la seva tornada al Regne Unit confiava en poder tenir més èxit, i va acceptar l'oferta del Chelsea.

Todd Boehly li va prometre un pressupost infinit per contractar a una gran quantitat de futbolistes, i un equip de primer nivell a la seva disposició. Però Pochettino, malgrat tenir una plantilla valorada en uns mil milions d'euros, ha estat incapaç d'obtenir bons resultats a Stamford Bridge. Són onzens en lliga, i acumulen més derrotes que victòries. Així que ja es discuteix l'acomiadament de l'antic mànager del Southampton o del RCD Espanyol.

Todd Boehly Chelsea Europa Press
Todd Boehly/ Europa Press

Els 'blues' busquen un successor per a l'argentí, i s'han fixat a Hans-Dieter Flick, Joachim Löw, Ole Gunnar Solskjaer, Julen Lopetegui o Rudi García.

Florentino Pérez s'oblida per sempre de Pochettino

Veient els recents fracassos de Pochettino en els seus últims clubs, en especial, en el Chelsea, Florentino Pérez s'ha oblidat per sempre d'ell. De manera que ja no és un possible reemplaçament per a Ancelotti en un futur en el Santiago Bernabéu.

Molts mèrits haurà de fer per tornar a ocupar un lloc a l'agenda del president del Madrid.