El Barça, amb l'operació Joao Cancelo molt a prop del seu desenllaç, deixa de tenir necessitat de vendre. L'objectiu de generar ingressos amb la sortida de més futbolistes era fitxar Bernardo Silva, però aquest dimecres, Fabrizio Romano ha confirmat que el Manchester City i el futbolista portuguès haurien assolit ja un acord total per prolongar el seu vincle.

No obstant això, en les darreres hores, ha transcendit que un futbolista que podria reportar un bon pessic de beneficis ha demanat marxar del club. Concretament, ha estat el diari As qui ha assegurat que Ansu Fati hauria demanat a Joan Laporta que li obri la porta de sortida del FC Barcelona abans que acabi el present mercat de fitxatges.

Ansu Fati Barça Osasuna / Foto: EFE - Enric Fontcuberta
Ansu Fati, durant un partit entre Barça i Osasuna de la darrera temporada / Foto: EFE - Enric Fontcuberta

Ansu Fati, fart del seu rol residual

Segons l'esmentada font, el principal motiu del jugador per voler canviar d'aires és que es veu amb un rol residual d'aquí a un temps molt llunyà. Ara com ara, Ansu és suplent, però amb l'arribada d'Ilkay Gündogan, Xavi Hernández ja aposta al 100% per jugar amb quatre migcampistes, deixant la banda esquerra per a Alejandro Balde com a lateral profund i la banda dreta com a extrem que, per norma general, serà Raphinha o Joao Cancelo si arriba.

Per aquesta raó, Ansu considera que no tindrà gaires moments per brillar i, als seus 20 anys, és el que necessita. A més a més, Abde i Ferran Torres, que es troben en la seva mateixa situació, són competència directa que per a ell que, en cas de necessitar extrems, poden deixar-lo sense minuts. Ja va passar-li a Ferran Torres el dia de Getafe i Ansu tem que aquesta dinàmica se li repeteixi en el seu cas en diversos partits.

Ansu Fati banquillo Barça / Foto: Europa Press - Irina R. Hipolito
Ansu Fati, assegut a la banqueta del Barça / Foto: Europa Press - Irina R. Hipolito

L'oferta de 50 milions de la Premier League

A més a més, amb Ansu tensant la corda per sortir, el Barça podria autoritzar el seu desig de canviar-se d'equip en vista del que el diari Sport publica. La Premier League estaria a punt d'enviar una oferta de més de 50 milions d'euros per Ansu Fati que, en vista que el jugador és suplent i prové des de la Masia, seria molt ben vista per la secretaria tècnica.

Els beneficis que reportaria serien directament nets i, per tant, el Barça els podria posar en funcionament en altres desitjos de mercat. Si Joao Cancelo ja està gairebé segellat i Bernardo Silva és ja impossible, Iván Fresneda podria ser un dels noms escollits per reinvertir. Mentrestant, el club seguirà inscrivint futbolistes que encara no figuren a la plantilla a la base de dades de LaLiga EA Sports.