El president de LALIGA, Javier Tebas, va manifestar aquest dimarts en la Comissió d'Educació, Formació Professional i Esports del Congrés dels Diputats que la Superlliga suposaria uns 1.100 milions d'euros menys d'ingressos per als clubs espanyols.
Tebes va assenyalar que "la indústria del futbol europeu no necessita nous formats, és una indústria consolidada, que té defectes que requereixen millores, però que ha experimentat un creixement constant en els últims 25 anys. A Espanya representa l'1,4% del PIB nacional i crea 168.000 llocs de treball directes i indirectes".
El dirigent va incidir que "A22 és una companyia amb tres persones, són actors del projecte de qui és darrere, Florentino Pérez, que és qui el lidera". A més, va emfatitzar en la transparència de la governança, i va afirmar que el projecte de la Superlliga "no és transparent amb els aficionats". "Han presentat que tres configuracions esportives diferents des de 2021. Quan es vol canviar el funcionament d'una indústria d'èxit es requereix serietat i profunditat", va declarar Tebes.
Igualment, va acusar el model que proposa A22 d'impulsar "la desintegració del model de futbol europeu actual", així com la competitivitat. El dirigent va afirmar que "sempre hi ha d'haver clubs grans", assenyalant que no li "preocupa" que LALIGA la guanyi el Reial Madrid, el FC Barcelona o Atlètic de Madrid, sinó que "la guanyin per menys de 90 punts, perquè d'aquesta manera es demostra que ha estat una lliga molt competitiva".
D'altra banda, el president de LALIGA va posar èmfasi en què el futbol europeu sosté un ecosistema en el que "hi ha més de 40 lligues europees, gairebé 70.000 jugadors professionals i genera uns ingressos de més de 20.000 milions d'euros en drets audiovisuals que es posen en risc amb la Superlliga".
Quant a l'afectació a LALIGA per segons estudi realitzat per KPMG, l'impacte de la Superlliga suposaria uns 1.100 milions d'euros menys d'ingressos per als clubs, i uns 1.160 milions pel que fa al seu valor, unes xifres que es podrien extrapolar a altres competicions europees, i que restarien competitivitat i afectarien l'estructura del futbol actual. "L'impacte en el valor dels clubs seria d'un 30,34% menys si LALIGA es jugués en cap de setmana, mentre que si se celebrés durant la setmana seria del 45%", va recalcar Tebes.
Durant la seva intervenció, Tebes també va destacar que les lligues nacionals reben el suport d'Europa. "Una resolució de 26 dels 27 estats de la UE, menys Espanya, va aprovar que l'accés a les competicions europees ha de basar-se en l'accés a través de les lligues nacionals en aquella temporada. De la mateixa forma, el Parlament Europeu i Consell de la UE també han manifestat la seva posició a favor de les lligues europees".
Tebes va rematar la seva intervenció apel·lant que la Superlliga "és un model elitista que exclou a molts països del continent que no són de la UE" i va demanar "de no construir un futbol professional partint de 250 jugadors" – els que participen en totes les competicions, tant nacionals i continentals- i sí tenint en compte als "més de 60.000 futbolistes europeus que es veuran afectats" amb "noves competicions i formats".