La companyia espanyola SDLE (Star Defence Logistics & Engineering) amb seu a Móstoles (Madrid), en virtut del contracte plurianual firmat amb Defensa, està modernitzant i adaptant 16 unitats de BMR CC (Porta Tow) en BMR portamortero, segons el portal especialitzat Defensa.com.

Incorporar l'últim en tecnologia militar i la modernització del parc són un dels objectius de la majoria dels exèrcits del món. En el cas d'Espanya fa anys que l'Exèrcit de Terra modernitza la seva flota de BMRs (Blindada mig sobre rodes) i una de les principals actuacions és l'actualització de les unitats cuirassades adaptades al llançament de morters.

Un dels objectius de l'actuació de SDLE és la digitalització dels focs d'artilleria, una qüestió que ja ha estat adaptada per exèrcits com el nord-americà i que incorpora elements com a sistema de navegació de punteria, posicionament de l'arma, comunicació digital...

SDLE ha realitzat amb el prototip diferents estudis i redissenys d'enginyeria i un procés de validació amb proves reals, a fi que el BMR sigui segur i suporti l'impuls generat durant un tret de morter.

No obstant això, no s'ha pogut integrar la proposta de digitalització que en el seu moment va plantejar SDLE que incloïa un sistema de control de focs i altres mecanismes, per la qual cosa la transformació s'ha quedat en la capacitat d'efectuar foc des de l'interior del BMR.

L'opció de la digitalització proposada per SDLE juntament amb l'empresa GMW no s'ha descartat de forma definitiva i podria aplicar-se a una segona ronda d'actualització dels BMR portamortero. Això suposaria també poder passar a morters del calibre 120 mm substituint els de 81 mm actuals.