Els representants del Port de Barcelona desplaçats aquesta setmana al Seatrade Cruise Global, la principal convenció del sector de creuers del món celebrada fins ahir a Miami, han realitzat un balanç molt positiu de la fira. La delegació, encapçalada per la presidenta del Port, Mercè Conesa, entre d’altres directius, ha comprovat que el Port de Barcelona segueix sent un port referent en l’àmbit mediambiental. Sobretot, pel que fa a l’aposta per combustibles més sostenibles de propulsió per a vaixells com és el Gas Natural Liquat (GNL) i les noves tecnologies.

Durant les tres jornades de fira, els representants del port català s’han reunit amb directius de diverses navilieres i companyies proveïdores de serveis. Allà, han constatat l’interès que genera Barcelona entre aquestes empreses. En aquest sentit, les companyies marítimes MSC i Royal Caribbean han anunciat inversions en noves instal·lacions al Port de Barcelona, fet que permetrà potenciar les operacions de port base i desenvolupar els serveis de més valor afegit de l’activitat de creuers.

Aposta pel creixement sostenible 

Les conferències del Seatrade Cruise Global han posat de relleu la importància d’apostar per la sostenibilitat i la integració respectuosa amb l’entorn, temes que estan a l’agenda de totes les companyies. Per la seva banda, els representants de la infraestructura catalana han pogut compartir a la fira el treball que s’està realitzant per, en el futur, poder proveir els creuers amb electricitat procedent d’energies netes.

La indústria creuerística es troba en una etapa d’expansió, ja que fins l’any 2027 hi ha encarregats més de 100 vaixells nous de creuer a tot el món. La Mediterrània occidental és una zona amb molt bones expectatives de creixement pels propers anys, tal com s’ha posat de manifest al Seatrade Cruise Global.