Napptilus Battery Labs ha presentat un prototip preindustrial, les 'SuperCapBattery', amb l'objectiu de revolucionar el mercat de les bateries amb una tecnologia que compta amb una vida útil de 30.000 cicles de càrrega, 15 vegades més que les bateries estàndard, i amb la capacitat de carregar-se en menys de cinc minuts.

Segons ha informat la companyia aquest dijous, aquest projecte suposa "una fita" en la indústria de l'emmagatzemament sostenible i proposa una solució altament eficient pensada per a múltiples sectors, com els vehicles elèctrics, l'emmagatzemament d'energia estacionari pensat sobretot per a les renovables, així com la indústria i la robòtica, on es necessita alta densitat de potència i una alta ciclabilidad.

La solució de Napptilus es distingeix per un disseny híbrid basat en nanomaterials (nanopastes de carboni), que combina les característiques del món dels supercondensadors i les bateries. A més, permet simplificar la fabricació i adaptar els components segons les necessitats, aconseguint un producte acabat d'alta qualitat amb un cost un 90% inferior al de les cel·les d'ió-liti.

A tall d'exemple, en termes de rendiment i en un futur, una composició de SCBatteries podria carregar en 3 minuts un Tesla Model S per a una autonomia de 120 quilòmetres. I, segons destaquen, la càrrega ràpida no comprometria la vida útil de la bateria a llarg termini: "una bateria durarà més que l'equip que alimenta".

Napptilus Battery Labs ha impulsat aquest projecte després de set anys de desenvolupament i una inversió de més de dos milions d'euros. La configuració del seu equip fundacional també la fa singular, ja que en ell han invertit investigadors de referència juntament amb emprenedors degans de la comunitat tecnològica a Espanya.

"Aquest enfocament ens permet oferir una solució completa que aborda les necessitats clau del sector del vehicle elèctric i de l'emmagatzemament d'energia estacionari", explica Pedro Gòmez Romero, cofundador i professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, ICN2 (CSIC-BIST) ubicat a la UAB.

Per la seva part, Rafa Terradas, fundador de Napptilus Tech Labs i confundador, afirma que aquest projecte evidencia un compromís amb el desenvolupament de solucions energètiques innovadores que impulsen el progrés cap a un futur més sostenible.

En l'actualitat, Napptilus Battery Labs es troba immersa en la recerca de nous inversors mitjançant una ronda de finançament per fer el salt a la producció comercial i disposar de recursos per accelerar el desenvolupament de la cel·la comercial amb l'objectiu de portar les bateries al mercat en sectors clau.

"El pròxim objectiu és crear una gamma de productes per abordar les principals necessitats d'emmagatzemament d'energia en vehicles elèctrics i balanç de xarxa, que s'espera explotar a partir de 2025", afegeix Jordi Aibar, cofundador i CEO de la companyia.

Completen l'equip Eduard Alarcón, catedràtic de la UPC (co-founder); Daniel Rueda, CTO i doctor expert en la tecnologia de cel·la desenvolupada; Verónica Fabián, doctoranda industrial i enginyera industrial, i Eugeni Llagostera (COO) de l'empresa.