El president de LALIGA, Javier Tebas, va assenyalar en roda de premsa que "no tot s'aconsegueix amb fitxatges, cal tenir equilibri". "Som la competició que més eficàcia té a l'hora de gastar els diners i obtenim els millors resultats", va afirmar.
LALIGA va compartir les seves conclusions sobre la finestra del mercat de fitxatges d'estiu després del seu acabament i els detalls del Límit de Cost de Plantilla Esportiva (LCPD) de cada club en una roda de premsa en què van participar Javier Tebas, president de LALIGA, i Javier Gómez, director corporatiu de LALIGA.
La patronal del futbol professional a Espanya va destacar que els clubs van invertir en fitxatges 544 milions d'euros en aquesta finestra, la qual cosa suposa un 20% més que en el mateix període de la temporada passada. En aquest sentit, LALIGA va remarcar que aquest any s'ha marcat "rècord de compres de les últimes cinc temporades" i des de la pandèmia s'ha demostrat "tendència de recuperació" amb "un creixement sostenible". Per la seva part, Gómez va afegir que "els números ens indiquen que estem en un període d'estabilitat".
L'estabilitat de la qual fa gal·la LALIGA, amb el seu control econòmic com a estendard i que, segons Gómez "la UEFA imita alguns conceptes" per al seu Fair Play Financer, contrasta amb la situació d'altres competicions com la Premier League, on s'estan començant a entreveure sancions a clubs per incompliment de les regles financeres, provocant el que ha anomenat Javier Tebas "un dúmping econòmic" que perjudica a la lliga espanyola.
Aquest període de fitxatges estival també ha estat marcat per circumstàncies com la significativa baixada de despesa en contractacions de la competició saudita, que LALIGA ha qualificat com "desproporcionada", passant d'una inversió en la 23/24 de més de 950 milions d'euros a 478 milions d'euros, un 50% menys.
I malgrat que les xifres compartides no situen a LALIGA entre les competicions que més inverteixen en fitxatges en termes absoluts, Tebes va indicar que "no tot aconsegueix fitxatges, cal tenir equilibri". "Som la competició que més eficàcia té a l'hora de gastar els diners i obtenim els millors resultats", va afirmar.
El màxim dirigent de la patronal va posar d'exemple a estrelles que s'han incorporat aquest estiu a la competició espanyola com el francès Mbappé pel Reial Madrid o l'argentí Julián Álvarez a l'Atlètic de Madrid, que s'ha convertit en l'operació més gran d'aquest estiu a nivell internacional, amb una transacció que ha tingut un cost de 75 milions d'euros. Unes incorporacions que demostren que el campionat espanyol té valor i atractiu per als millors jugadors del món.
A més, Tebes va assenyalar durant l'acte "la competitivitat" dels clubs de LALIGA, posant èmfasi al paper que han tingut els futbolistes de la competició en tornejos que s'han celebrat aquest estiu passat com els Jocs de París o els campionats d'Europa i d'Amèrica de seleccions. En total, 45 jugadors de LALIGA van ser presents a les tres finals d'aquestes cites esportives.