El president de la patronal espanyola CEOE, Antonio Garamendi, ha manifestat aquest dilluns sobre la situació actual a Catalunya que la classe política "té l'obligació de seure a parlar i arribar a acords", si bé "per damunt de tot està l'Estat de dret". Garamendi ha fet aquestes declaracions als periodistes abans d'assistir a un dinar de feina amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), i ha assegurat que la CEOE no ha d'entrar a analitzar la sentència del procés dictada pel Tribunal Suprem i que cal "respectar la llei".

Segons el president de la CEOE, estem vivint una situació "anòmala" i tant els empresaris catalans com la confederació empresarial estan demanant "estabilitat" i "moderació", i que "per damunt de tot està l'Estat de dret". Garamendi s'ha referit a la vaga convocada divendres passat a Catalunya, que segons el seu parer "no era una vaga" perquè no atenia a un conflicte entre empresa i treballadors, i ha lamentat que la gent hagués de parar pel tall de carreteres o "per por de la violència que s'ha generat".

"Nosaltres el que volem i hem demanat és l'ordre, perquè l'ordre és el que realment pot portar que les empreses puguin funcionar", ha insistit. Respecte al paper de la classe política en el conflicte, Garamendi ha indicat que tenen l'"obligació de seure a parlar i arribar a acords, que és el que havien de fer", encara que ha insistit que "per damunt de tot està l'Estat de dret que és el que ens dona la tranquil·litat i l'estabilitat" que necessiten les empreses i la ciutadania.

Ha recordat a més que Catalunya és un gran motor en l'economia espanyola, ja que suposa el 19% del PIB, i les empreses catalanes "poden treure un bon múscul" perquè "són i estan dins les millors empreses del nostre país". Per al president de la CEOE és una notícia "molt negativa" que més de 5.000 empreses s'hagin hagut d'anar de Catalunya des de l'inici del conflicte pel procés i espera que "no surtin moltes més".

Ha advertit a més que "si tot això si es cronifica arribaria a ser un problema per a Catalunya", un dels principals motors econòmics d'Espanya, i ha dit sobre això que "el que afecta els catalans afecta tots els espanyols".