IFM Global Infrastructure Fund, assessorat pel gestor de fons global australià IFM Investors, ha anunciat aquest dimarts una oferta pública voluntària i parcial d'adquisició (OPA) de fins a 220 milions d'accions de Naturgy Energy Group, que representen el 22,69% del capital social de la companyia, per un import de 5.060 milions d'euros, a raó de 23 euros per títol. IFM considera que l'esmentat preu, que es pagarà en efectiu, compleix les condicions per ser considerat "preu equitatiu", la qual cosa es justificarà mitjançant un informe de valoració d'un expert independent.

Per la seva banda, Naturgy ha definit l'operació com una oferta "voluntària i no sol·licitada" en un comunicat d'aquest matí a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV) i ha dit que es "pronunciarà quan ho consideri oportú i, en qualsevol cas, quan sigui legalment preceptiu". Segons el comunicat a la CNMV, Energy té intenció de seguir operant el seu negoci amb "el millor interès dels seus accionistes, tenint en compte els condicionants derivats del procés d'oferta". També ha anunciat que s'han contractat els serveis de Citi i Freshfields.

El preu de l'oferta suposa una prima del 28,9% sobre el preu mitjà ponderat per volum de les accions de Naturgy per al període dels últims sis mesos; del 22,7% sobre el preu mitjà ponderat per volum dels títols per al període dels últims tres mesos i del 19,7% sobre el preu de l'acció de Naturgy al tancament de la cotització d'ahir (19,14 euros).

Pendent de les autoritzacions regulatòries

L'efectivitat de l'oferta, l'anunci de la qual ha estat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), estarà subjecta a rebre les corresponents autoritzacions regulatòries i de competència, així com a assolir un nivell mínim d'acceptació de, almenys, 164.834.347 accions, equivalents al 17% del capital social de Naturgy.

El preu de l'oferta s'ajustarà a la baixa en el cas que Naturgy pagui o declari qualsevol dividend, distribució, o remuneració similar als seus accionistes abans de la liquidació de l'operació.

Si el nivell d'acceptació de l'oferta supera el nombre màxim d'accions a què es dirigeix l'oferta, s'aplicaran les normes de distribució i prorrateig previstes en la legislació espanyola.

IFM el GIF finançarà la major part de l'adquisició mitjançant compromisos de capital dels seus inversors i la resta mitjançant deute bancari d'adquisició.

L'objectiu d'IFM

En la seva condició de gestor d'actius propietat de fons de pensions australians, IFM ha afirmat que el seu objectiu principal és obtenir un rendiment net sostenible a llarg termini mitjançant la inversió en companyies d'infraestructures "essencials i d'alta qualitat".

IFM és un dels gestors més grans d'inversions en infraestructures del món i té un sòlid compromís amb la sostenibilitat del medi ambient, en tant que ha establert l'objectiu d'assolir zero emissions netes el 2050 en totes les seves classes d'actius.

El compromís d'IFM de participar en la transició energètica, juntament amb els seus 25 anys d'experiència al sector d'infraestructures a tot el món i la seva filosofia d'inversió a llarg termini, ofereix un "sòlid" reforç al desenvolupament de la companyia, segons ha ressaltat el fons.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat