El 5G suposarà un canvi de paradigma per al món de les telecomunicacions i la connectivitat. Això facilitarà també un canvi en els hàbits del consum de les persones, cosa que ja es va començar a veure l'any passat durant el confinament per culpa de la Covid. És per això que Cellnex arriba al Mobile World Cogress d'enguany amb la voluntat de presentar tot el potencial del 5G a nivell socioeconòmic. 

Concretament, la multinacional presentarà durant aquesta edició del congrés les seves últimes innovacions en matèria de connectivitat intel·ligent, focalitzades, sobretot en l'ecosistema de les infraestructures que ajudaran al desplegament de la xarxa 5G. A més, també presentarà casos pràctics dels casos d'ús i aplicacions més rellevants en les quals està treballant relacionades amb aquesta tecnologia que està destinada a ser eix vertebral de l'economia i la societat europea en l'era postcovid.

Una de les grans novetats serà la presentació, al costat de MásMóvil, d'un dels últims projectes d'innovació de la companyia, el pilot 5G Catalunya, que busca convertir Barcelona en un escenari d'innovació oberta, i potenciar la col·laboració de tot l'ecosistema industrial i tecnològic català, des de grans corporacions a centres tecnològics i startups, per desenvolupar solucions per a necessitats reals del ciutadà i el teixit empresarial.

Aquest projecte tindrà aplicacions en múltiples àmbits com la indústria, la mobilitat urbana, la compra a distància, la transmissió audiovisual, la gestió de la seguretat i les emergències en l'entorn urbà o l'educació en remot mitjançant solucions hologràfiques, a més de la construcció d'una xarxa neutral multioperador destinada a oferir connectivitat en zones amb una alta ocupació estacional, com les platges del litoral barceloní.

En el marc del Mobile Cellnex, a través de la seva filial Edzcom, també presentarà l'última tecnologia en xarxes privades de comunicacions perquè les empreses i indústries puguin executar els seus processos a través d'una infraestructura pròpia.

Addicionalment i en línia amb la seva estratègia de coinnovació, Cellnex també compartirà espai Nearby Computing, una startup participada per la companyia, amb la qual està desenvolupant solucions innovadores vinculades a l'Edge Computing o processament de dades en l'extrem de la xarxa i la intel·ligència distribuïda associada al 5G.