El president de Repsol, Antonio Brufau, ha demanat a la Unió Europea (UE) que incentivi mesures d'eficiència en la lluita contra el canvi climàtic al fòrum "Solucions integrades per als desafiaments globals" que també ha comptat amb la presència del director general de la Comissió Europea pel Canvi Climàtic, Jos Delbeke, i del Director General d'Energia de la Comissió Europea, Dominique Ristori. Més concretament, Brufau ha aprofitat el seu discurs inaugural a Brussel·les per demanar "un full de ruta clara" per al sector petrolier i en especial, per al futur de les inversions en hidrocarburs.

"La indústria, el petroli i el gas poden contribuir a aconseguir canvis significatius en la lluita contra el canvi climàtic", ha afegit el directiu just abans de sol·licitar també "recompenses per als agents que aconsegueixin més eficiència energètica". Un mes i mig abans que se celebri la cimera de COP22 a Marràqueix, Brufau ha anticipat que serà "més difícil encara" que la que va allotjar París durant l'any passat ja que encara existeix l'ambició d'implementar els mecanismes que permetin reduir dos graus centígrads la temperatura mitjana del planeta a finals de segle respecte als valors preindustrials.

L'objectiu més important és "una reducció del 40% de les emissions d'efecte d'hivernacle el 2030 respecte als nivells dels anys noranta", ha explicat el president de la petroliera.

Una qüestió de suport

"La qüestió ara és com la UE donarà suport al procés de Marràqueix", ha plantejat Brufau alhora que demanava el projecte europeu que es doti d'eines legislatives i fiscals per assolir l'esmentat objectiu sense descuidar la competitivitat de les empreses energètiques europees. I és que considera que "la responsabilitat d'aconseguir això no correspon només als proveïdors de petroli, només som una baula de la cadena" sinó al conjunt de les empreses del seu sector que poden contribuir mitjançant la "innovació" a generar combustibles amb una baixa ràtio d'emissions de C02.

En aquesta mateixa línia, Brufau ha reiterat la importància dels "sistemes de transport més sostenibles" de camí vers una indústria de l'automòbil "compromesa per proveir al mercat amb motors més eficients". Una de les claus rau no només en la innovació sinó també en la constància del sector del cru. Un bon exemple és la creació de plataformes la Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), a la què Repsol pertany. Al cap i a la fi, "la lluita contra el canvi climàtic ha d'estar inspirada en la millora del benestar dels ciutadans", ha conclòs.