Aquest divendres 8 de setembre arriba al catàleg de Netflix la sèrie El Cuerpo en Llamas, basada en el crim més mediàtic dels últims anys a Catalunya: l'anomenat "crim de la Guàrdia Urbana". Un esdeveniment recent, perquè els fets van ocórrer en 2017, i el judici, que va condemnar els guàrdies urbans i amants Rosa Peral i Albert López per l'assassinat de la parella de Rosa, Pedro R., el 2020. Però la frescor no ha evitat que a Netflix creïn aquesta nova producció que enganxarà a tots els amants del true crime.

🩸 'El cuerpo en llamas' vs. 'Crims' de Carles Porta: l'espectacle de la sang
 

🎬 'El cuerpo en llamas', la sèrie del crim de la Guàrdia Urbana: la ficció no supera la realitat

 

Si aquest format de sèries o sèries/documentals basats en casos reals t'agrada, aquestes són altres que no et pots perdre.

La chica de la foto (Netflix)

De la que possiblement és la més aterridora de les sèries d'aquesta llista, millor no dir-ne massa. La "noia de la foto" era una dona a la qual van trobar moribunda i que es deia Sharon Marshall, però, era aquest el seu nom real? Qui era ella, i l'home de la foto que deia ser el seu pare? T'enganxaràs a aquest misteri.

¿Dónde está Marta? (Netflix)

Aquesta minisèrie documental que es pot veure a Netflix, dirigida per Paula Cons, és tot un puzle de testimonis de família, amics i els agents que van participar en el cas de la desaparició de Marta del Castillo. El documental segueix tots els fets i declaracions des que va saltar l'alarma per la desaparició fins que van donar amb els sospitosos de l'assassinat, encara que el cos d'ella encara no s'ha trobat.

The Staircase (HBO Max)

Canviem de país per assistir a un dels grans casos mediàtics nord-americans: el del novel·lista Michael Peterson, que va ser acusat d'haver matat la seva esposa Kathleen, a la que van trobar morta i coberta de sang al peu de l'escala.

La sèrie té la gran virtut de deixar-ho tot a la boca de l'espectador perquè tregui les seves pròpies conclusions, amb diferents versions que podem veure fetes realitat i que et fan ballar tant com devia ballar el jurat.

El caso Alcàsser (Netflix)

Un altre dels true crime de Netflix que no et pots perdre tracta el que potser va ser el més mediàtic dels crims espanyols: la desaparició, el 13 de novembre de 1992, de tres nenes a Alcàsser, que van trobar mortes més de dos mesos després.

Aquesta sèrie té la particularitat que no se centra només en el crim per si mateix, sinó en el tractament que va rebre per part de la premsa, que el va convertir en un xou de morbositat... i no sembla que hàgim après res des d'aleshores.

El hombre más odiado de internet (Netflix)

Si tens fills, aquesta minisèrie de 3 episodis et posarà els cabells de punta, i no et deixarà tranquil o tranquil·la mentre veus com es fan grans.

El director, Rob Miller, ens porta la història d'una noia que es va fer unes fotos despullada, i aquestes van acabar en un web de "pornorevenja" i fent-la patir molt psicològicament. La mare, llavors, va decidir acabar amb el fundador de la pàgina. No te la pots perdre!

En el nombre de Dios: Sagrada traición

Canviem de passada amb un true crime que ens arriba des de Corea del Sud, i que explica la història real de quatre líders religiosos que es presentaven com profetes, i que van aprofitar les seves sectes per crear una xarxa de submissió, tortura i abús sexual sobre dones.

Una minisèrie que t'empassaràs molt de pressa i que, per ser veritable, dona més calfreds que El joc del calamar.

El mochilero del hacha (Netflix)

La nostra última recomanació, també a Netflix, és un documental dirigit per Colette Camden que narra la història de Kai, un motxiller que, per casualitat, es va convertir en una estrella viral d'internet... però potser no era el que aparentava, ni estava preparat per a la fama.

Com veus, tens un munt de sèries true crime entre les quals escollir! I això que ni hem esmentat el hit de l'any passat, Dahmer, perquè donem per fet que ja l'hauràs vist. Ara, El Cuerpo en Llamas s'uneix al catàleg de crims reals pel qual sentim tanta fascinació... que es converteixen en sèries.