Un dels concerts de l'any està a punt d'arribar, i per a horror de les més de 200.000 persones que ja tenen entrades per a alguna de les quatre cites amb Coldplay (els dies 24, 25, 27 i 28 de maig), hi ha altes probabilitats que alguna o fins i tot totes les jornades acabin en tempesta. Quines previsions hi ha exactament, i què passa si plou en el concert de Coldplay?

🎤 Concert de Coldplay a Barcelona: 10 dades increïbles que et faran desitjar veure'ls en directe
 

Les previsions meteorològiques per al concert de Coldplay: alerta groga per DANA

Tot el que no ha plogut a començaments de primavera ho està plovent en maig, i més que plourà. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), durant tota la setmana hi haurà risc de tempestes a causa de l'arribada d'una DANA (Depressió Aïllada a Nivells Alts) que deixarà una important inestabilitat. En aquests moments, encara que sí que hi haurà nuvolositat, la previsió no indica pluja a Barcelona per a dimecres. Els que tinguin entrada per a dijous sí que tenen més probabilitats de veure la banda britànica sota la pluja.

De cara al final de setmana, tanmateix, sembla que la inestabilitat s'allunyaria, i, per tant, els concerts del 27 i el 28 estarien més segurs. De tota manera, ja saps com funciona la meteorologia: de forma caòtica i imprevisible. El millor és que vagis seguint les previsions del Meteocat fins a l'últim moment.

que passa si plou en concert coldplay 1
Chris Martin de Coldplay, el 2021, en el concert en el Shepherds Bush Empire. Imatge: Raph PH, CC BY 2.0.

Què passa si plou en el concert de Coldplay

Vistes les previsions, el més intel·ligent és anar al concert ben preparats: roba més consistent per evitar el fred, i impermeable lleuger que no ocupi massa espai, però et protegeixi bé de l'aigua (i t'eviti haver de caminar carregant amb un paraigua en meitat del concert).

Porta també un bon calçat, i evita sandàlies o sabates obertes, o pots passar una molt mala estona si es posa a ploure.

A priori, sota una pluja normal, tot ha de seguir el seu curs i el concert de Coldplay ha de celebrar-se amb normalitat. Pot ser que no sigui la forma més còmoda de viure un concert, però sens dubte contribuirà a fer-ho inoblidable.

Només en cas d'un xàfec dels grans ens podem trobar que es retardi el concert, o fins i tot que es cancel·li. En aquests casos extrems, serà la mateixa organització la que avisarà i indicarà com procedir. El més habitual és que es canviï la data o, en cas de cancel·lar-se, es tornin els diners de l'entrada. Encara que, amb el que va costar aconseguir-les, segur que ningú no vol trobar-se en aquesta situació!

Però tu no perdis l'esperança, tingues el teu impermeable a mà, i amb una miqueta de sort podràs anar a veure la banda britànica sense més complicacions. Que gaudeixis del concert de Coldplay en sec!