L'Ibex ha perdut els 8.800 punts en rendir-se a la caiguda de Wall Street. La banca ha aguantat l'estrebada baixista encara que el BCE ha indicat que els tipus d'interès negatius que aplica no variaran.

Ha estat una sessió difícil perquè arriben notícies que els grans inversors comencen a retirar diners de les borses davant dels riscos que presenta el quart trimestre, amb la presentació dels resultats empresarials a la cantonada, segons ha advertit Goldman Sachs.

Les actes de setembre del BCE han ratificat la continuïtat de la política d'expansió monetària fins a assolir els objectius d'inflació (el 2%), la qual cosa suposa que els tipus d'interès es mantindran per un període de temps prolongat, així com les compres de deute públic i privat. El mercat havia esperat variacions. El Deutsche Bank ha informat que retallarà 1.000 llocs de treball a Alemanya.

El Tresor ha col·locat deute a llarg termini per valor de 4.795 milions d'euros. El deute a 5 anys sense indiciar amb la inflació ha anat al 0,104% d'interès i les obligacions a 30 anys a l'1,783%, la qual cosa revela que no s'espera un gran avenç en la inflació malgrat els esforços del BCE.

El petroli ha fet una altra estirada, amb el preu de la Texas pujant un 0,74%, fins a 50,20 dòlars. A part del baix nivell d'inventaris es parla d'un acord entre l'Aràbia Saudita i l'Iran. Per la seva part, l'or segueix el seu camí de descens en retrocedir un 0,92%, fins a 1.254,50 dòlars.

A l'Ibex, Caixabank ha liderat les pujades per segon dia consecutiu, amb el Sabadell, Santander, Bankia i BBVA també a l'alça. OHL i Sacyr viuen jornades molt favorables.

A Wall Street, que espera la dada d'ocupació de demà, Twitter s'ha estimbat un 19% davant de la falta d'interès de Google per la seva compra. El món de les tecnològiques és molt dur i a Musk, el de Space X i Tesla, Boeing li ha advertit que seran ells els que dominaran abans Mart. Per si de cas.