L'Ibex ha obert amb bon temps a la vista i una alça del 0,38% després que l'IPC tornés a zona positiva el setembre amb una pujada del 0,2% impulsat per carburants i energia. Avui estan pesant molt les dades d'inflació, però aquesta tarda sortiran els resultats de la gran banca americana.

De moment, els mercats van a l'alça amb l'Eurostoxx despuntant un 0,42% gràcies al rebot de les borses asiàtiques, amb el Nikkei recuperant al tancament un 0,49%. La revalorització del dòlar davant el ien, que cotitza a 104 unitats, va afavorir la borsa japonesa.

Més impacte va tenir l'alça a l'1,9% de l'IPC interanual xinès el setembre, que ha compensat així les negres perspectives que va oferir ahir l'evolució de les seves exportacions.

A l'eurozona es coneixerà aquest matí la balança comercial d'agost mentre Standard & Poor's ha advertit a Londres que la lliura pot deixar de ser moneda de reserva si no es garanteix el ple accés del Regne Unit al mercat únic. Un seriós avís sobre els riscos que comporta l'opció d'un Brèxit dur.

A Wall Street, JP Morgan, Wells Fargo, el conseller delegat del qual ha dimitit, i Citigroup donaran compte de la seva evolució en el tercer trimestre, amb la qual cosa s'entra de ple a la campanya de presentació de resultats, decisiva per a unes borses que es mostren molt volàtils.

Es dóna gairebé per fet (un 80% de possibilitats) que la Reserva Federal apujarà els tipus al desembre. Avui parla Janet Yellen a Boston i també es coneixeran els preus de producció de l'economia americana al setembre, les vendes a la menuda i la confiança del consumidor a través de l'índex de la Universitat de Michigan. L'euro ha caigut a 1,1025 dòlars.

Per la seva part, el Brent s'ha recuperat fins a 52,20 dòlars, deixant enrere la forta recuperació dels inventaris de cru. Els futurs del S&P, que són plans, s'han col·locat en posició d'esperar i veure.