En aquest dia especial en què vencen els futurs i opcions tant de valors com d'índexs, l'Ibex ha obert moderadament a la baixa, a la inversa que l'Eurostoxx, dins d'uns acords que semblaven compensar els resultats inversos de la vigília. Només el Dax, després d'un descens el febrer del 0,5% dels preus de producció a Alemanya, ha seguit l'evolució negativa de l'Ibex.

Avui és un dia d'escasses dades d'evolució general econòmica, a excepció de l'index de costos laborals a Europa i la confiança dels consumidors americans segons la Universitat de Michigan. Aquesta falta de referències pot ser avui positiva perquè els divendres amb quàdruple hora bruixa (que són quatre a l'any) tendeixen a sobrereaccionar davant de qualsevol notícia que no quadri, ja que al mercat s'estan tancant els venciments de futurs i opcions i al mateix temps prenen posicions per al pròxim trimestre.

De moment, el petroli puja fins a 41,51 dòlars, seguint la Reserva Federal, mentre l'euro baixa a 1,1294 dòlars corregint part de la forta apreciació de la vigília, la qual cosa ha encoratjat unes certes esperances a Europa.

No ha passat el mateix al Japó, on l'índex Nikkei ha retrocedit un 1,25%, descens que no ha seguit Xangai en pujar un 1,73% amb fort augment dels preus dels habitatges a la Xina. En emergents, Rousseff i Lula empitjoren la seva situació política al Brasil mentre els futurs de Wall Street han anunciat progressos dels seus índexs.

Però ningú no se'n pot refiar avui ja que això de la quàdruple hora també pot traduir-se com el Freaky Day, i ja se sap que el freaky és un personatge estrafolari, de comportament inesperat, tendència que podria seguir la sessió.