Comença a pesar el pessimisme, entre dubtes de si acaba un període d'expectatives de millora, només complert a Wall Street, o si les borses entren en una fase baixista. Les dades en general sobre activitat, encara que amb excepcions, han estat positives.

Excepte tres. El sector serveis al Japó ha donat mostres de continuar ensopit i a sobre amb el ien pujant. El Nikkei ha caigut un 2,42%. Primera ensopegada. Segona. Les comandes de fàbrica a Alemanya han descendit un 1,2% quan s'esperava que pugessin un 0,2%. La caiguda s'ha atribuït a les menors exportacions. I tercer, el dèficit comercial americà s'ha ampliat al febrer un 2,6%, la qual cosa ha fet corregir a Morgan Stanley les previsions de creixement aquest any.

Si en fabricació, en producte, la cosa anava malament, els serveis, a banda del cas esmentat del Japó, han mostrat alegria tant a Europa, on el PMI d'activitat s'ha situat en 53,1 (per sobre de 50 indica recuperació), i als EUA, en 59,8. Però no ha estat suficient per compensar els danys en manufactures i comerç.

Així les coses, el Tresor ha col·locat lletres a 6 i 12 mesos a tipus d'interès encara més negatius, mentre que l'or, que actua d'autèntic valor refugi, pujava un 0,94% alhora que el petroli buscava un fons de caiguda nou. L'euro ha baixat a 1,1372 dòlars.

A l'Ibex, Arcelor Mittal ha sigut qui pitjor ho ha tingut després de tancar l'operació d'ampliació de capital per 3.000 milions de dòlars. EL BBVA ha donat a entendre que podria tancar fins a 2.800 sucursals a mitjà termini, seguint els passos del Santander. Telefónica ha continuat en la línia de descensos que viu el sector de telecomunicacions europeu després del fallit intent de fusió entre Bouygues i Orange. Només Gamesa, que ha firmat dos contractes de construcció de parcs a Egipte, i Ferrovial, amb obra nova a Polònia, han mostrat senyals de vida.