A excepció de Repsol, que ho ha celebrat amb magnificència, l'Ibex i altres mercats han reaccionat d'una manera molt discreta a l'anunci que l'OPEP ha aconseguit un acord per reduir la producció de petroli. La presumible alça de la inversió comença a divisar-se per tot arreu.

La decisió de l'Aràbia Saudita d'assumir part de la reducció d'1,2 milions de barrils diaris acordada per l'OPEP mentre que l'Iran acceptava congelar el bombatge en els nivells previs a les sancions internacionals, ha facilitat el pacte de Viena. El petroli Texas ha pujat un 7,18%, fins a 48,28 dòlars i el Brent un 6,74%, fins a 49,71 dòlars. Els inventaris de cru han caigut a 884.000 barrils.

A Europa, els preus han pujat un 0,6% interanual al novembre, una dècima més que a l'octubre. Draghi assenyalava alhora a Madrid que "s'està debilitant l'impuls reformista perquè és impopular" quan la productivitat en la zona euro continua sent baixa.

A l'Ibex, juntament amb Repsol també van pujar, entre d'altres i a una escala menor, el Sabadell, Caixabank, Sacyr, Arcelor Mittal i Tècniques Reunides, mentre IAG queia per l'alça del combustible.

A Wall Street, on les dades de creació d'ocupació privada mesurades per l'enquesta ADP van mostrar un creixement de 216.000 llocs, un èxit molt plausible, l'atenció s'ha centrat en l'alça de Goldman Sachs, després que algú de la seva escuderia, Steven Mnuchin, ha estat nomenat secretari del Tresor americà, càrrec que també van ocupar altres membres de la firma com Robert Rubin i Paulson. Al ministeri d'Economia dels EUA se'l coneix com el "territori Goldman". Així s'escriu la història als deserts i als grans despatxos polítics i de negocis.