A les tardes, caiguda. No sempre passa així, però és una tònica habitual de l'Ibex des de la victòria de Donald Trump. Aquesta vegada la causa ha estat la recollida de beneficis produïda a Wall Street després de pujades consecutives en les últimes jornades i que han dut el Dow Jones a màxims històrics.

El fort augment als EUA dels inventaris de petroli, que han pujat a 5,274 milions de barrils, han donat el senyal de caiguda general. A més, l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha instat l'OPEP a no intervenir en el mercat de petroli a través de comentaris sobre una reducció de producció. Aquesta tarda el tipus Texas queia gairebé un 1%, fins a 45,39 dòlars.

A Wall Street, era la banca la que liderava els descensos. El guru Bill Gross ha dit que les retallades d'impostos i l'augment de la despesa en infraestructures no estimularan el creixement. I ha sentenciat: "No hi haurà un nou mercat alcista amb Trump".

El president de la Reserva Federal de Dallas, Robert Kaplan, ha reblat el clau assenyalant per la seva part que "és el moment per apujar els tipus d'interès".

A l'Ibex ha estat la banca igualment el sector més castigat en la sessió mentre Telefónica ha aconseguit reduir les pèrdues després de decidir la venda del canal argentí Telefe per 322 milions d'euros. A la inversa, el Santander ha anunciat la intenció de recomprar el 50% de la seva divisió de gestió d'actius Santander Asset Management, valorat en 2.047 milions d'euros quan el 2003 el va vendre als grups de capital risc Warburg Pincus i General Atlantic.

Davant del relatiu desconcert que es percep en la zona euro, la Comissió Europea ha proposat una expansió fiscal "moderada", de 50.000 milions d'euros per al 2017. L'euro ha caigut a 1,0673 dòlars. Una setmana després de la victòria de Trump, les mesures d'estímul semblen creuar l'Atlàntic a la mateixa velocitat que es percep la força de la volatilitat.