L'Ibex ha tancat sense dramatismes a la baixa, seguint la tònica de l'obertura. És a dir, amb pèrdues suaus, però sense ser susceptibles de recuperació a curt termini. La indefinició que domina ara l'entorn borsari imposa aquesta prudència.

ING preveu reduir 7.000 llocs de treball i incrementar la seva posició en el negoci digital. Avui, la Borsa de Frankfurt estava tancada per dia festiu, però els dubtes castigaven alguns valors bancaris europeus a causa del Deutsche Bank, que retrocedia als EUA prop d'un 3%. Sense els contrapesos de la realitat pròxima, tot sembla moure's entre la ubiqüitat i els fonamentals. El Santan va aconseguir pujar moderadament.

El Brent va arribar als 50 dòlars, amb la qual cosa OHL es va posar al cap de l'escamot d'alces de l'Ibex, on així mateix va destacar Indra. Almirall també puja gràcies a avenços en els seus assajos clínics. Telefónica es va afegir a les alces gràcies als seus afanys per sortir del punt mort en què estava.

En l'àmbit polític, el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha eludit avui parlar de l'abstenció en el procés de formació de Govern, si bé va indicar que unes terceres eleccions no són una bona alternativa.

Respecte als PMI, que eren la clau de la jornada, Xina, amb un 50,4% (signe de creixement a partir de 50 punts), la zona euro, amb 52,16 i els EUA arribant els 51,5 han traslladat a l'FMI, que fa aquesta setmana reunions en la cimera, dades positives per contrastar amb els seus, més aviat negatius.

Wall Street no marca posicions clares quan mira més enllà. Ningú ho té gaire clar abans que arribin els resultats empresarials.