L'Ibex i la resta de les borses europees s'han ensorrat en una sessió molt complicada per a la banca, especialment per al Popular. Mentre queien les accions, pujava el deute a Europa i els EUA, el preu dels quals augmentava a mesura que queia fortament la seva rendibilitat. Una acusada actitud d'intensificar la prudència s'ha imposat als mercats.

Als EUA hi ha un intent de mostrar la il·legitimitat de la victòria de Trump a través d'un procés de recompte de vots que pot iniciar-se a Wisconsin, i que podrien seguir d'altres. Alhora, l'OCDE ha indicat que les polítiques que prepara Trump podrien impulsar l'economia mundial.

Al mercat de petroli, l'Iran i Rússia semblen disposats a trencar l'acord de rebaixar la producció que alguns proven de pactar dimecres. No obstant això, el Texas ha pujat a 46,91 dòlars.

A aquest entorn confús s'hi ha sumat l'enfonsament del Banc Popular a l'Ibex, mentre a la Caixa Geral de Portugal, el banc lusità més gran en actius, han dimitit el conseller delegat i sis membres del consell en ple procés de recapitalització de l'entitat. Al seu torn, a Itàlia l'aprovació per part del regulador perquè el Monte dei Paschi converteixi deute en accions per valor de 5.000 milions d'euros pot veure's compromesa si surt un "no" al referèndum de diumenge. Tota la banca de l'Ibex ha retrocedit.

Mario Draghi ha dit que la recuperació econòmica continuarà, però amb "incerteses polítiques i econòmiques significatives".

Wall Street també s'ha enfosquit després de l'onada d'alces que ha viscut últimament la rendibilitat (que va en sentit contrari al preu) del bo americà a 10 anys, el treasury, ha retrocedit un 1,39%, fins a 1,562%. Semblaria que tornem als temps en què els bons manaven als mercats. Avui ha estat espectacular.