Després d'una setmana difícil, l'Ibex ha obert amb un avenç de l'1,10% després d'observar que la Borsa de Tòquio avançava un 1,71% donant per superat l'efecte sorpresa produït per la victòria de Donald Trump.

L'alça del dòlar ha empès així mateix el Nikkei en intercanviar-se per 107,52 iens, el que afavoreix les exportacions japoneses. La producció nipona ha pujat un 0,6% al setembre, però en el tercer trimestre el PIB ha progressat un 2,2% interanual, una dada molt positiva.

A la Xina, Xi Jinping ha parlat amb Trump recalcant que la "cooperació és l'única opció", a això el futur llogater de la Casa Blanca ha respost que "la Xina i els EUA poden aconseguir beneficiar-se mútuament". Allà la producció industrial ha pujat un 6,1%, una taxa jutjada pobra, però que ha estat compensada amb una reanimació de la inversió tant al sector públic com al privat.

A Europa, on també es coneixerà la producció industrial, el debilitament de l'euro davant el dòlar és també motiu d'optimisme. Avui, la divisa de la zona euro ha retrocedit a 1,093 bitllets verds i el Deutsche Bank indica que arribarà a la paritat el 2017. Al seu torn, el rendiment dels bons continua alt. El bo alemany a 10 anys està en el 0,31% i l'espanyol a 2,09%. L'expectativa d'una inflació més gran pot restar atractiu als bons beneficiant les borses. El Brent està en 44,75 dòlars després de perdre la quota dels 45 en conèixer-se la forta producció de cru a l'Iran.

A Wall Street, els futurs del S&P pugen un 0,46%. El mercat està allà esperant saber si Jamie Dimon, director de JP Morgan, es converteix en el secretari del Tresor del futur Govern Trump, cosa que seria per a aquest i per al seu pla de creixement una mostra de confiança molt important. De moment, el banquer possiblement més respectat al mercat financer americà no ha desmentit el rumor.