Wall Street ha estat l'únic mercat que ha mantingut el tipus davant de la reunió de la Reserva Federal, amb moderats moviments a l'alça a mitja sessió en espera de notícies. La resta, entre ells l'Ibex, que ha perdut els 9.000 punts, semblava estar sotmès als nous i inesperats rigors del temps.

Dades sobre l'economia americana que mostraven una inflació negativa del -0,2%, i una producció industrial del -0,5%, que se sumaven a la mala notícia de dimarts d'una caiguda en les compres dels consumidors, revelaven debilitat en el creixement de la primera economia mundial, que redundava en la idea que la Reserva Federal no anunciaria cap augment de tipus d'interès, cosa reservada -de moment, i ja veurem- fins al juny. L'anunci per part del Govern britànic d'una correcció a la baixa en les seves previsions de la millora de l'economia ha confirmat els temors de Morgan Stanley sobre el que pot passar el 2016 i el 2017, en els dos casos -ha anotat- a pitjor.

A Europa, el Deutsche Bank ha donat un ensurt considerable en anunciar que podia patir "petites pèrdues" el 2016, la qual cosa ha suposat el retrocés de l'Ibex, índex en el qual la banca té un elevat pes. En les pròximes jornades pot ajudar-lo el fet que la Borsa de Buenos Aires pujava un 1,64% a mitja sessió després que el Congrés argentí ha donat la conformitat per tancar el litigi amb fons de deute nord-americà avalats per la Justícia de Nova York .

L'euro baixava, mentre el petroli augmentava lleugerament, moviment que no s'hauria d'adjudicar a un nou anunci de noves reunions de països productors per limitar-ne la producció, recurs tan útil com les trobades entre Sánchez i el líder de la cua. Per a demà, dijous, a part de paella i de la lectura del comentari adjunt a les decisions de política monetària i de visió global -que es preveu prudent- de la Reserva Federal, s'espera més normalitat.