L'Ibex ha obert la sessió amb mal peu retrocedint gairebé un 1%, igual com l'Eurostoxx, en una sessió en què dominarà la presentació de l'evolució del sector serveis en les principals economies. El risc i l'ombra de Deutsche Bank s'ha retirat.

A Àsia, el Nikkei ha pujat un 0,5% mentre el PMI (enquesta els gestors de compres) de serveis de juny queia a 48,2, però amb un mercat atent a la possibilitat de noves eleccions al Japó davant de les crítiques internes a Abbe dins del seu partit, extrem que el dirigent ha negat.

Al seu torn, a Europa el BCE ha desmentit que redueixi la compra de bons com ha suggerit l'agència Bloomberg. El rendiment dels bons, que es mou en sentit contrari al preu dels mateixos, ha pujat en el cas del bo alemany, fins al -0,05%, i de l'espanyol, fins al 0,97%, que segueix per sota de l'1%. La prima de risc ha augmentat per aquesta raó a 106 punts bàsics.

El mercat és atent avui a les dades d'ocupació privada als EUA, en espera que divendres es conegui l'evolució de l'atur general allà al setembre. Wall Street estima que la xifra de divendres serà bona, prou per no frenar la intenció de la Reserva Federal d'apujar tipus el desembre, la probabilitat del qual s'estima en el 62%. Aquest serà l'indicador d'aquesta setmana en vigílies de la cita fonamental, que serà la presentació a continuació dels resultats empresarials.

Sobre el Deutsche Bank, el butlletí alemany Platow Brief indica que la negociació de la multa als EUA es mou entre 4.000-5.000 milions de dòlars. El banc hauria de fer una ampliació de capital, afirma.

Als mercats s'espera una mala evolució dels valors relacionats amb els recursos bàsics, però hi pot haver moviment en una sessió menys plàcida que la d'ahir. El Brent ha pujat a 51,32 dòlars, però aquesta tarda s'espera l'evolució d'inventaris de cru als EUA.