L'euro torna a penalitzar a les borses europees, mentre el diferencial del deute espanyol continua descendint. En traspassar el nivell d'1,15, l'euro ha superat lleugerament la part superior del rang que se'n situa entre 1,15 i 1,05 que ha servit de referència durant des del començament de 2015.

Encara no es pot descartar que torni a rebotar en aquest nivell i retrocedir a la part baixa, però el que queda més allunyada la tornada a la paritat. En aquest moviment, molt haurà de veure el to que transmeti el BCE en la seva reunió de demà i la FED en la de la propera setmana. A més d'afectar la cotització de les empreses exportadores europees, aquesta apreciació de l'euro ha pogut contribuir al sentiment dels inversors alemanys. Ahir es va conèixer que l'indicador de confiança ZEW de juliol es va situar en 17,5 davant 18,6 de juny, amb la qual cosa suma tres descensos en els últims mesos.

A Espanya les notícies van ser positives, ja que l'FMI s'ha afegit a les estimacions que veuen el PIB créixer per sobre del 3% el 2017. D'aquesta forma el diferencial del deute espanyol a 10 anys es va reduir per sota de 100pb, que suposa ser en els nivells més baixos des de 2010 (amb l'excepció d'uns dies el 2015). Avui esperem una jornada de transició ja que la reunió del BCE de demà ha passat de ser purament de tràmit a ser interessant per l'impacte que pugui tenir en la moneda única. El lògic és que provi de rebaixar la pressió.