L'Ibex ha tancat bé una sessió borsària desglobalitzada per absència de Wall Street, que celebrava el dia d'Acció de Gràcies. Però Europa ha donat bastant de si després que Tony Blair hagi dit que el Brèxit pot revertir-se i fer marxa enrere. De fet, la Borsa de Londres és la que mostrava més dificultats en el tancament.

Per a l'Ibex, el creixement de l'economia espanyola en el tercer trimestre, un 3,2% anualitzat, ha estat positiu, però dins de les previsions. Millor ha estat per al conjunt de la zona euro el manteniment de la tendència de creixement mostrat per l'enquesta IFO entre empresaris alemanys. L'economia alemanya continua sent el referent imprescindible per a la borsa europea.

En l'Ibex, els bancs no ho estan passant bé amb el fet que els demanin més requeriments de capital. El mateix passa en la resta d'Europa, on el BCE ha advertit que "els canvis en les polítiques econòmiques als EUA són molt incerts i poden tenir implicacions en la zona euro". A les sales de divises, l'euro ha pujat a 1,0578 dòlars després que el financer Willburg Ross hagi afirmat que Trump l'ha nomenat secretari de Comerç. Ross és el que ha ideat el futur pla d'inversions en infraestructures sense incrementar el deute públic a còpia de deduccions fiscals a la inversió privada.

En mitjans borsaris es comentava també que en Wall Street estan caient un 6.8% les recompres d'accions per part de les empreses cotitzades que buscaven per aquesta via fer pujar el seu valor en borsa. Aquesta tendència no és nova, però s'està intensificant segons s'aprecia un nou cicle alcista borsari, que tampoc no serà etern.

En l'Ibex, han pujat Inditex, Repsol, Gamesa, Grifols i Ebre Foods mentre la resta mantenia un nivell acceptable, amb les excepcions habituals d'aquests dies.

Al tancament, l'atenció se centrava en el debat televisat aquesta nit -no sempre toca Messi o Ronaldo- entre François Fillon i Alain Juppé per decidir diumenge el futur candidat de la dreta per a les eleccions del 2017. El guanyador pot ser el futur president francès.