Encara que pugui semblar un dia més, reivindicar i celebrar el plaer femení és encara vital perquè les dones puguin gaudir plenament i lliurement de la seva sexualitat. Aquesta setmana se celebra el Dia Internacional de l'Orgasme Femení, un dia per parlar de plaer femení sense embuts. I és que, encara que es cregui que no, encara queden molts mites i tabús entorn de l'arribada al clímax per part de les dones.

Avui dia sembla que hi ha un dia internacional per a cada cosa: de la música, del rock... fins i tot de la croqueta! Moltes persones pensaran que no és necessari, que quin invent és aquest, que això de la revolució sexual se'ns està escapant de les mans i fins i tot reivindicaran un "dia de l'orgasme masculí" sense entendre per què és necessari tenir un dia com aquest. I ho és per, per fi, ser propietàries del nostre propi plaer sense que ningú ens digui com ens hem de sentir.

Diversual

Som més lliures avui?

Últimament dir que les dones som més lliures està a l'ordre del dia. Constantment. Es diu que ho som en general, en la nostra vida, però també en l'àmbit sexual. Ho som? Per respondre a aquesta pregunta hem parlat amb Diversual, que a més de botiga online eròtica, divulga continguts que advoquen per la naturalització del plaer - sobretot del femení - ajudant a que les dones puguin alliberar-se de creences i prejudicis per gaudir més de la seva sexualitat. "És cert que s'ha avançat molt, però encara queda molt camí per recórrer", explica. El seu gra de sorra es nota a través dels seus posts i del seu contingut en xarxes, on treballen per trencar mites i creences que frenen l'alliberament sexual de la dona – i de tots, en general.

Les mentides més freqüents sobre l'orgasme femení

El desconeixement sobre el nostre propi cos i la nostra sexualitat, així com la informació errònia sobre el plaer femení i el que acceptem com a veritats sense ser-ho, poden fer que visquem la nostra sexualitat amb por o culpa. Per això, cal començar a desmentir tabús i estigmes que l'únic que fan és frenar-nos. Mite o realitat?

L'orgasme s'aconsegueix per penetració vaginal.

Mite mític! En el cinema i en el porno s'escenifica així però la realitat és una altra. Centrar-ho tot en el coit i obviar al clítoris i les seves 8000 terminacions nervioses són un greu error. Si promulguem la penetració com la pràctica per excel·lència per arribar a l'orgasme, realment ens estem allunyant de la possibilitat d'assolir-lo.

Existeixen dos orgasmes, vaginal i clitorià.

Error! L'orgasme només és un i prové del cervell. Cada persona l'assoleix amb un tipus d'estimulació i la majoria de dones precisen d'una estimulació directa o indirecta del clítoris.

Les dones tenen més dificultat que els homes en assolir l'orgasme.

Per a res! Ambdós tenim la mateixa capacitat, només han de conèixer el seu cos, explorar-se i descobrir.

Diversual

Quan existeix dificultat, el motiu és físic.

No! La majoria de vegades té raons psicològiques. Trobem una dificultat afegida per prejudicis, practicar menys la masturbació, un menor coneixement del propi cos, la pressió social o els estigmes entorn d'ell.

Utilitzar joguines, fa que et costi arribar més d'una altra forma.

Mentida! L'ús d'aliats del plaer com els vibradors tipus conillet que permeten una doble estimulació vagina-clítoris o els famosos succionadors ens ajuden a conèixer-nos millor i a arribar a l'orgasme no només durant la seva utilització sinó que ens faciliten assolir-lo amb altres pràctiques. I és que segons un estudi realitzat a més de 9000 personas per Diversual, un 60.5% de les enquestades assegura que després de començar a utilitzar un succionador, arriben més fàcilment a l'orgasme amb altres pràctiques en les que no utilitzen un succionador.

No arribar a l'orgasme és dolent.

Fals! Es pot gaudir de les relacions sexuals sense assolir el clímax, pel que no ha de ser l'objectiu i hem d'aprendre a gaudir del camí. Això sí, no ens enganyem, quan arriba, és una meravella! El bo és que pots aprendre a aconseguir més i millors orgasmes.

Si et masturbes molt, no tindràs orgasmes.

Doncs no! Precisament passa al contrari. En explorar el teu cos i conèixer-te millor, podràs comunicar i guiar la teva parella sexual en la persecució del clímax.

Després d'arribar a l'orgasme, ja no existeix excitació.

Rotundamente fals! Aquesta és una de les grans diferències amb l'orgasme masculí.

Mentre continuem llegint i escoltant que el dia Internacional de l'orgasme femení no és necessari o és una ximpleria més, mentre moltes persones segueixin creient aquestes i altres mentides sobre l'orgasme, és i serà necessari revindicar la importància del plaer femení. Parlem alt i clar sobre plaer femení.