El tercer dilluns de vaga al servei de metro de Barcelona ha tornat a provocar noves aglomeracions de passatgers a les andanes i a l'interior dels combois del suburbà. Concretament, a l'estació de Sagrada Família de la línia 5, s'han començat a acumular més passatgers del que és habitual cap a quarts de vuit del matí, en el moment que les freqüències de pas s'han començat a allargar progressivament per sobre dels cinc minuts a causa de la vaga. La freqüència de pas més baixa dels combois ha generat que els usuaris viatgessin estrets a l'interior dels vagons.

Els serveis mínims decretats al metro de Barcelona han funcionat amb normalitat entre les 7 i les 9 del matí amb la circulació d'un 40% dels combois que ho fan habitualment, ha informat un portaveu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Segons aquest portaveu, el sector central de la xarxa de metro barcelonina, especialment les línies 1 i 5, és el que ha registrat una afluència més alta de passatgers i puntualment es fan regulacions a l'estació de Sagrera, en un enllaç entre les dues línies, per prevenir l'aglomeració d'usuaris a les andanes.

Més gent entre les 6 i les 7

TMB ha detectat que en l'hora anterior a l'inici de les aturades, entre 6 i 7 del matí, hi ha hagut un 10% de passatgers més, per la qual cosa es preveu que hagi un flux més baix d'usuaris en les hores en les quals estan convocats les aturades. Igual que en les jornades de vaga anteriors, el Departament de Treball de la Generalitat ha decretat serveis mínims del 40% en les hores punta i del 20% en les hores vall.

Així doncs, el metro funciona avui al 40 % entre les set i les nou del matí, fet que suposa un total de 57 trens, i en aquest mateix percentatge entre les 16.00 i les 18.00 hores, per la qual cosa es preveuen esperes d'entre 8 i 10 minuts en el primer tram i de 10 a 13 minuts en el segon, tots dos en hores punta.

També hi ha convocada una aturada parcial entre les 20.30 i les 22.30 hores, en què el servei funcionarà al 20%, fet que implicarà temps d'espera que aniran dels 18 als 44 minuts. TMB ja ha advertit que els problemes en el servei començaran abans de l'inici de les franges de vaga i s'allargaran més enllà de les hores de fi de l'aturada a causa dels treballs de retirada i incorporació dels combois.

Vaga Metro Sergi Alcàzar
Vaga metro Tercera jornada de vaga al metro El Nacional