Els domicilis dels carrers Picalquers i Carretes del barri el Raval, on els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van iniciar una operació antidroga aquest dimecres, han quedat tapiats aquest matí i s'han pogut entregar als seus legítims propietaris. Ahir, ja es va poder clausurar el primer d'aquestes domicilis i el segon ho ha quedat aquest matí ja que al seu interior hi vivien altres persones que no tenien a veure amb el tràfic d'estupefaents.

A primera hora d'aquest dijous, els agents han dut a terme un segon dispositiu al barri, que també ha permès desmantellar dos punts de venda als carrers Roig i Botella del mateix barri, al districte de Ciutat Vella, i s'han identificat cinc persones que no estaven relacionades amb la investigació. Els investigadors no descarten que hi hagi més detinguts, a banda dels tres arrestats d'ahir. A més, s'han intervingut petites dosis de substàncies estupefaents.

Amb la clausura dels dos pisos dels carrers Picalquers i Carretes, es vol evitar que els dos habitatges es tornin a convertir en un punt de venda i distribució de drogues, tal com havien denunciat reiteradament els veïns del barri.

A banda d'aquests dos domicilis, els agents van comprovar com en els habitatges escorcollats avui també es venia i s'emmagatzemaven drogues. Per aquest motiu, el jutge que investiga el cas ha autoritzat fer-hi registres i escorcolls durant aquest matí.

Des de principis d'any, s'han fet 18 entrades a domicilis del Raval i s'han detingut 16 persones. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, però, no descarten que aquesta xifra augmenti.

El PP  demana una reunió d'"urgència"

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha demanat convocar "de forma imminent" una reunió amb representants dels diferents grups municipals i responsables dels àmbits de seguretat ciutadana, neteja i salut pública per abordar la problemàtica que es viu en diferents zones del Raval i definir mesures per eradicar-ho.

Fernández també ha denunciat que les queixes reiterades dels veïns són la mostra de la "inacció" de Colau al barri i ha reclamat més presència policial al Raval per vigilar "la venda i consum de droga, okupacions il·legals, prostitució i robatoris”. Aquesta demanda ve motivada per la "persistència" de la situació d'inseguretat al barri que, segons Alberto Fernández, el grup del PP "porta anys reclamat amb repetits precs i preguntes a l'Ajuntament perquè prengués mesures sobre aquest tema”.