El president de la Generalitat Carles Puigdemont i l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, encapçalaran demà un acte interreligiós i interconviccional en memòria de les 15 víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. L'acte, que tindrà lloc a les 18 hores al Museu Marítim de Barcelona, l'han impulsat la Direcció General d'Assumptes Religiosos i l'Ajuntament de Barcelona "per donar un espai plural de record a totes les víctimes, de països, creences i tradicions molt diverses".

Segons han informat els organitzadors, comunitats de totes les conviccions religioses i no religioses presents a la ciutat participaran en la cerimònia: jueus, ortodoxos, catòlics, evangèlics, musulmans, de tradició laica, atea, comunitats budistes, taoistes, sikh, baha'i, testimonis de Jehovà, església de Jesucrist dels sants dels últims dies (mormons) i comunitats hinduistes.

Obrirà la cerimònia la música de l'Orquestra Àrab de Barcelona i l'actriu Carme Sansa conduirà l'acte i farà lectura d'un text inicial que recollirà fragments de diferents textos de caràcter humanista. Seguidament donarà pas a la lectura de fragments de la Bíblia, l'Alcorà, un text budista i de la Torà. L'acte es tancarà amb l'ofrena floral que es compondrà durant la cerimònia i que després es traslladarà a la Rambla.

A més de Puigdemont i Colau, està previst que assisteixin també els consellers de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; de Salut, Antoni Comín; de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; de Cultura, Lluís Puig, i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i el director general d'Assumptes Religiosos, Enric Vendrell, a més d'altres autoritats municipals.