A partir d'aquest dilluns i fins al 31 d'agost no circularan combois en el tram de la línia L1 del metro a les estacions Torras i Bages, Baró de Viver, Santa Coloma i Fondo. El motiu són les obres que s'executaran durant tot el mes, en què es renovarà completament la infraestructura d'un quilòmetre de via i les travesses i fixacions dels 3 quilòmetres restants del tram.

Els viatgers afectats podran fer ús d'un servei de transport alternatiu en autobús, que funcionarà amb el mateix horari del metro. La resta de la línia funcionarà amb normalitat. La interrupció parcial del servei coincideix amb el primer dilluns sense vaga en el metro, després de dotze setmanes seguides d'aturades. Els treballadors van decidir dijous en assemblea desconvocar la vaga després d'arribar a un acord amb TMB sobre les condicions del nou conveni laboral.

L'inici de setmana també comporta el tret de sortida del mes d'agost, en el que s'aprofita la davallada en el nombre de viatgers per fer obres de millora en la infraestructura del suburbà. En el cas de l'L1, a banda de la renovació de la via, també es faran millores i s'ampliarà el sistema de drenatge i se substituirà l'aparell de via de tipus diagonal de Santa Coloma. El pressupost de l'actuació s'eleva a 4,5 milions d'euros.

Obres a la línia verda (L3)

Des d'aquest dissabte la línia verda (L3) també està d'obres. Fins al 14 d'agost hi ha afectacions al metro en el tram entre Vall d'Hebron i Canyelles, de tres quilòmetres de longitud. No hi ha circulació de combois entre aquestes estacions i, per tant, tampoc paren els trens a les estacions de Montbau, Mundet i Valldaura. El motiu és la renovació de la via, cost del qual puja a 2,7 milions d'euros. Durant aquests dies s'habilita també transport en autobús que funcionarà amb la mateixa capacitat de viatgers i horari que el metro entre Vall d'Hebron i Canyelles.

Per arribar a l'estació de Vall d'Hebron es podrà utilitzar la línia 5 de metro, on hi ha correspondència. També poden servir com a alternatives les línies regulars de bus H4, 27, 60 i 76. La suspensió del servei durant 17 dies permetrà executar els treballs per substituir dos aparells de via de tipus diagonal ubicats entre les estacions de Vall d'Hebron i Montbau que milloraran l'accés a la zona nord del taller de Sant Genís.

Una segona fase de les obres, també per renovació de la via afectarà, a partir del 22 d'agost i fins al 3 de setembre, el tram entre Lesseps i Vall d'Hebron.