Milers de persones s'han reunit avui a la platja de Bogatell per ballar i cantar fins a altes hores de la nit al costat de Manel, Txarango i Buhos en la que va ser la primera jornada d'actuacions del concert "Mediterràniament", patrocinat per Estrella Damm, com a part de les celebracions de la Mercè.

Els encarregats de donar inici al concert van ser Manel, que van fer vibrar la platja barcelonina amb èxits com "Benvolgut", "Bumerang" i, sobretot, amb la seva cançó més famosa, "Al mar!" que va fer corejar tot el públic, mentre de fons els focs artificials del Port de Barcelona il·luminaven el cel.

En un moment de l'actuació, el cantant de la banda, Guillem Gisbert, ha agraït "la multitud tumultuosa molt agradable de veure" que s'havia congregat per veure'ls al mateix escenari on es van presentar fa tres anys i on ara s'acomiadaven de Barcelona en el tram final de la seva gira.

L'agrupació de rock català ha sorprès els assistents quan, després d'abandonar l'escenari per primera vegada, han tornat acompanyats de la banda P.A.W.N Gang per interpretar una versió especial del tema que dóna nom al seu més recent àlbum, "Jo competeixo".

Altres cançons del seu últim disc van aconseguir arrencar els balls dels assistents, com "La serotonina" i "Sabotatge", la cançó amb què el grup ha tancat la seva actuació, malgrat els crits de "no n'hi ha prou" del públic.

El rock de Manel ha donat pas a la fusió musical de Txarango, que van fer saltar al públic amb cançons com "Benvinguts el llarg viatge", que dóna nom al seu primer àlbum, que van presentar el 2012 precisament a les festes de la Mercè. L'agrupació comandada pel cantant Alguer Miquel ha estat rebuda amb una gran ovació del públic, que s'ha lliurat de ple a la festa durant més d'una hora de concert, en el qual han sonat èxits com "Músic de Carrer" i "El Meu Poble".

La banda ha interpretat els temes més sonats del seu més recent treball, "El cor de la terra", del qual han col·lectivitzat els seus drets per col·laborar econòmicament amb "14 col·lectius que treballen per la igualtat social", com ha explicat Miquel a mig concert. "Ballant aquí a la platja estem fent també un món millor", ha agregat el cantant, per després donar pas a la cançó "El tren del temps", que va ser corejada per tots els seus seguidors, que no van parar de ballar en cap moment.

Els encarregats de tancar la nit han estat els tarragonins Búhos, que han mantingut els ànims i el ball del públic amb els seus ritmes rumbers i amb alguns de les cançons del seu últim disc, "Lluna Plena", amb els que han donat per conclosa la primera jornada de música a la platja de Bogatell.

Els concerts a la platja de Bogatell continuarà aquest vespre, a partir de les set de la tarda, aquesta vegada de la mà de Juan Miquel Oliver, Mishima i els mítics Sopa de Cabra, els qui posaran la música a l'escenari "Mediterràniament", que per primera vegada en la història de la Mercè es realitza durant dues nits seguides.