La multiconsulta que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, vol celebrar abans de l'estiu avança malgrat els nous entrebancs que la mantenen als llimbs. L'Ajuntament, per diferents vies, ja ha licitat 2,7 milions d'euros dels 3,5 previstos fins ara per fer front a la realització del multirreferèndum, segons dades a les quals ha tingut accés El Nacional.

Malgrat les incerteses que envolten la multiconsulta, un dels projectes estrella del mandat de Colau, i que en principi s'haurà de debatre al ple municipal del 10' d'abril juntament amb la proposta del tramvia, l'equip de govern municipal de BComú ha tirat endavant la licitació de diferents treballs i serveis per dur-la a terme.

5 licitacions endegades

La paralització d'una primera partida de 918.652 euros per adjudicar tot el servei de producció i logística després que s'hi presentessin tres recursos no ha impedit que s'hagin licitat ja 5 contractes. A través de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) s'ha adjudicat a Informática El Corte Inglés el contracte de serveis tècnics de participació electoral , que inclou el vot electrònic i el suport tècnic a les votacions presencials, per 1.998.194 euros.

Una segona licitació ja resolta és la corresponent a l'elaboració i disseny de guies per a l'exercici del dret a la participació, adjudicada per 53.205 euros a Everis Sapin S.L.

Dues licitacions més tenen el termini de presentació d'ofertes ja tancat. Una és la del servei d'impressió i manipulat del codi personal de votació, amb un pressupost de 39.931 euros; i, l'altra, el servei d'impressió, manipulat i ensobrament de la guia informativa per a la consulta ciutadana, per un total de 100.000 euros.

La cinquena adjudicació en marxa és la de l'enviament postal del codi personal de votació, pressupostada en 535.642 euros. Les cinc licitacions sumen 2.726.973 euros del total de 3.645.625 fins ara previstos. 

Cau una de les tres preguntes

El darrer obstacle que s'ha creuat en el camí de la multiconsulta és l'anul·lació -si no hi ha un nou canvi- d'una de les tres preguntes previstes. Es tracta de la iniciativa contra la gentrificació al barri de Sant Antoni, que proposa la construcció de 50 habitatges públics i la continuïtat del Gimnàs Social Sant Pau. Tot i que els promotors han aconseguit superar finalment les 15.000 firmes requerides, han incomplert el reglament municipal per falta de firmes de fedataris.

Es mantenen les altres dues preguntes: la que fa referència a la remunicipalització de l'aigua -la més controvertida- i la que proposa el canvi de nom de la plaça de l'esclavista Antoni López pel del jove mort al CIE de la Zona Franca Idrissa Diallo, iniciativa que ha superat el tall de les firmes després que l'Ajuntament prorrogués el termini per recollir-les.