La regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha avisat aquest dimarts que aturaran i sancionaran l'autobús de l'entitat 'Hazte oír' si finalment entra a la ciutat. En declaracions als periodistes, Pérez ha explicat que els ajuntaments es poden acollir a la llei de publicitat dinàmica però, en el cas de Barcelona, també es pot aplicar l'ordenança de civisme, el que suposaria una multa que pot arribar a 3.000 euros amb l'agreujant d'atemptar contra els drets dels menors.

"L'Ajuntament no es quedarà de braços creuats", ha advertit. En tot cas, la regidora ha dit que espera que aquest autobús amb lemes contra els transsexuals aturi la seva ruta perquè "no és benvingut" a la ciutat.

"És una provocació". Així ha definit l'Ajuntament de Barcelona l'autobús de l'entitat 'Hazte oír' que ha circulat pels carrers de Madrid i que té previst arribar a la capital catalana divendres. La regidora Laura Pérez ha opinat que no és casual que arrenqui ara aquesta campanya, quan a Catalunya i a Barcelona s'està avançant molt i quan al Congrés s'està debatent si es millora la protecció de les persones transexuals. 

Canviar discursos

L'Ajuntament ha estat en contacte amb la Generalitat sobre aquesta qüestió i el Govern ja ha posat el cas en coneixement de la Fiscalia. Mentrestant, el consistori ja adverteix que si aquest autobús arriba a la ciutat, l'aturarà i el multarà acollint-se a la llei de publicitat dinàmica (que dona competències als ajuntaments) i també a l'ordenança de civisme específica de Barcelona, amb l'agreujant, a més, que atempta contra els drets dels nens. Pérez ha apuntat que aquest vehicle no només no té permís per fer publicitat, sinó que "no és benvingut".

"Esperem directament que aturi la seva ruta i ja no arribi ni a la ciutat", ha conclòs Pérez, que ha aprofitat per demanar que s'aprofiti aquesta unió que hi hagut ara en el rebuig a aquesta iniciativa per canviar discursos encara presents en els llibres de text, les universitats i els hospitals.

La Policia Municipal de Madrid immobilitza l'autobús

La Policia Municipal de Madrid ha immobilitzat l'autobús de l'organització ultracatòlica Hazteoir, en considerar que la seva campanya, a més de ser "violenta i ofensiva", incompleix les ordenances municipals i podria incitar a l'odi.

En acabar el Ple, el delegat de Salut, Seguretat i Emergències, Javier Barbero, ha informat als periodistes que la Policia ha retingut l'autobús aquesta tarda. El delegat, que no ha avançat el lloc en el qual s'ha produït aquesta detenció, també ha avançat que l'Ajuntament va a elevar a la Fiscalia una denúncia perquè té la "impressió" que aquest autobús contradiu la llei autonòmica contra l'lgtbifòbia.