El govern de Barcelona segueix sense aclarir si cedirà els seus centres educatius per al referèndum de l'1 d'octubre. Després que dijous passat l'Ajuntament i el Govern arribessin a un acord sobre l'1-O a Barcelona i quan falten 12 dies per a la votació, l'Ajuntament encara no ha revelat si hi haurà una cessió d'aquests espais.

Durant la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, els grups municipals de Cs i el PP han preguntat a la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i vicepresidenta del Consorci d'Educació, Laia Ortiz, quin serà el posicionament de l'Ajuntament sobre la cessió d'espais. La regidora ha refusat posicionar-s'hi a favor o en contra.

De fet, la mateixa Ortiz ha explicat que a la propera reunió del Consorci d'Educació, que se celebrarà el 21 de setembre, no figura aquest tema en l'ordre del dia i que farà tot el que calgui per preservar la institució i els seus treballadors.

Ponsatí, al capdavant

El Consorci d'Educació de Barcelona és l'organisme encarregat de gestionar els centres educatius de la capital catalana. Està constituït en un 60% per la Generalitat i un 40% per l'Ajuntament. El 13 de setembre passat, la Generalitat va decidir destituir-ne el president, Lluís Baulenas, en plena cerca de locals a la capital catalana, i el va substituir per la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí.

Acord Govern-Ajuntament

El Govern i l'Ajuntament de Barcelona van arribar a un acord dijous passat sobre el referèndum de l'1 d'octubre, perquè que es pugui votar a la capital catalana.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar que s'havia trobat una fórmula a través de la qual l'1-O es podrà votar a Barcelona "sense posar en risc" ni la institució, ni els "servidors públics".