L'Ajuntament de Barcelona presentarà un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per l'anul·lació del concurs elèctric per part del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. El regidor de Presidència i d'Energia del consistori, Eloi Badia, ha avançat que de moment signaran un contracte pont mentre preparen un nou concurs que no pugui ser impugnat.

Badia ha explicat que han acordat amb la Generalitat començar un treball conjunt per tal d'estudiar com es poden incorporar clàusules de lluita contra la pobresa energètica en la contractació pública. També ha volgut mostrar la seva preocupació pel fet que algunes companyies "amb balanços multimilionaris" estiguin fent "tots els esforços per seguir sent part del problema".

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, que depèn de la Generalitat, va anul·lar ahir el concurs de l'Ajuntament de Barcelona per adjudicar el contracte elèctric de la ciutat. El consistori va introduir clàusules que obligaven les companyies a complir la Llei 24/2015, que lluita contra la pobresa energètica.

Això va provocar que les grans empreses, Endesa i Gas Natural, no es presentessin i impugnessin el concurs. Després de suspendre'l cautelarment a petició d'Endesa, ara el tribunal ha tornat a donar-li la raó.