L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest diumenge des de la capella ardent que la cantant Núria Feliu tindrà una plaça al barri de Sants. "Sens dubte tindrà una plaça al barri de Sants. S'haurà de veure quina serà la ubicació, però no hi ha cap mena de dubte que aquesta grandíssima dona santsenca haurà de tenir una plaça", ha indicat. En declaracions als periodistes des de la capella ardent a Barcelona, Colau ha detallat que la proposta "s'està comentant amb la família, les entitats del barri i els grups municipals", i confia que comptarà amb el suport de tots els implicats perquè pugui tirar endavant. 

Colau ha tingut unes paraules de record per Feliu, que va morir aquest divendres als 80 anys d'edat, i l'ha reivindicat com "una ambaixadora de Sants, molt arrelada i volguda en el barri", també l'ha definit com una dona forta, valenta, compromesa amb la música, la llengua i la cultura catalana que es va atrevir amb tots els gèneres musicals, des de la sardana al bolero. Segons l'alcaldessa, la cantant catalana ha estat una artista "molt versàtil, pionera i moderna, que va defensar i va recuperar la llengua i la cultura catalana en els moments més difícils", així com una gran defensora dels músics en moments de màxima precarietat. En aquesta línia, l'ha recordat com una "artista única i irrepetible, una de les dones més populars en el sentit més ampli i bonic de la paraula".

Tot i la promesa de Colau, a Barcelona, per dedicar un carrer a una persona concreta és necessari que hagin passat, com a mínim, cinc anys des de la seva mort, un termini obligatori que només té una excepció prevista, que la persona en qüestió hagués rebut, en vida, la Medalla d’Or de la Ciutat. Núria Feliu no va rebre mai aquesta distinció, encara que l'any 2008 va rebre la medalla d'honor de la ciutat.  

Gran afluència de públic 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, també han assistit aquest diumenge a la capella ardent, instal·lada en la seu del districte a Barcelona. Juntament amb Colau han estat rebuts per un germà de la cantant, Albert Feliu, i han visitat la capella ardent, on es troba el fèretre amb diverses ofrenes florals que han anat deixant els visitants. Aragonès ha destacat que Feliu era una persona estimada, i l'ha definit com una "artista total amb un compromís insubornable" amb Catalunya i la llengua. 

La capella ardent ha obert les portes al públic a les 11.00 hores i es mantindrà oberta fins a les 19:00 hores perquè familiars, amics i seguidors de Feliu es puguin acomiadar d'ella.  El seu barri natal de Sants acollirà a partir de les 20.00 hores un altre acte de comiat amb les entitats i veïns a l'església de Santa Maria de Sants, en la plaça Bonet i Muixi.