La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha compartit el posicionament de les entitats sobiranistes que avui també s’han manifestat públicament i ho veu "normal i raonable". Segons ha indicat en el marc del consell nacional de la JNC, “la transversalitat del dret a decidir, de votar, és un fet normalitzat en la societat catalana”. També ha afegit que “no estem disposats en cap cas a acceptar la tesi del Govern espanyol que ens tracta de colpistes”.

Pascal ha explicat que el proper dilluns, la direcció del PDeCAT es reunirà per valorar l'acte que han fet les entitats aquest dissabte i ha tornat a criticar les paraules de Mariano Rajoy al Cercle d'Economia de Sitges: “torna a perdre l’oportunitat de manifestar-se com el que diu que és, un demòcrata”. 

Segons ha concretat, "el nostre compromís amb el referèndum perquè la gent pugui votar és inequívoc; farem campanya per convèncer a la gent, ja que la millor manera de dirimir un conflicte és a les urnes, lliurement i amb un vot”.

Finalment, Pascal ha emplaçat a la resta de partits a posicionar-se en contra de les afirmacions dels dirigents del PP que s’han referit a un possible ús de la força per neutralitzar el referèndum. Convido totes les formacions polítiques a dir que en democràcia fer certes afirmacions i hipòtesis que s’han fet sobre l’ús de la força és inacceptable”, ha sentenciat.