L'IBEX 35 es desperta amb una pujada del 0,4% en la sessió d'aquest dimecres i se situa per sobre dels 9.200 punts bàsics. El principal índex de la borsa espanyola torna a agafar impuls en una jornada marcada per la publicació de les dades d'inflació als Estats Units corresponents al mes d'abril. Així mateix, continuen les presentacions de resultats empresarials corresponents al primer trimestre de l'any.

Els experts esperen que la inflació general s'hagi mantingut en el 5% i que la taxa subjacent hagi descendit dues dècimes, fins al 5,4%. "Unes lectures per sobre de les estimades pel consens d'analistes provocaran caigudes tant dels preus dels bons, amb el consegüent repunt dels seus rendiments, com en els de les accions", asseguren des de Link Securities. De donar-se la situació contrària, amb unes dades millors del projectat pels analistes, els experts consideren que "seran celebrats amb alces en ambdós mercats, amb molts inversors tornant a apostar per potencials retallades de tipus aquest any".

Per la seva part, a Espanya continuen presentant resultats algunes de les grans companyies de l'IBEX. És el cas de Fluidra, companyia especialitzada en equipament i solucions connectades del sector de piscina i 'wellness', que ha registrat un descens del 45% en el seu benefici i una caiguda de vendes del 17%, encara que manté les previsions d'ingressos per a aquest any. També ha publicat els seus comptes la farmacèutica Rovi, que reflecteixen uns guanys un 11% inferiors i una previsió de menors ingressos per la incertesa.

D'aquesta manera, les companyies més alcistes en els primers compassos de la sessió són Fluidra, (+2,22%), BBVA (+1,66%), CaixaBank (+1,65%), Bankinter (+1,63%) i Santander (+1,57%). Contràriament, els descensos més grans els protagonitzen Cellnex (-1%), Inditex (-0,32%), Enagás (-0,30%) i Iberdrola (-0,25%).

La resta de mercats europeus obren aquest dimecres amb caigudes del 0,1% per a París, Frankfurt i Londres i del 0,24% per a Milà. Al mercat de matèries primeres, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situa en els 76,9 dòlars, amb un descens del 0,68%, mentre que el West Texas Intermediate es s eitúa en els 73,2 dòlars, amb una baixada del 0,7%.

Al mercat de divises, l'euro se situa als 1,09 bitllets verds en el seu encreuament amb el dòlar. Respeco al mercat de deute, mentre l'interès exigit al bo a deu anys es col·loca en el 3,444%. Per la seva part, les criptomonedes mantenen el to lleugerament negatiu dels últims dies, amb el cas de FTX com a teló de fons. El fundador de la plataforma trencada, Sam Bankman-Fried, ha demanat al jutge que es desestimin la majoria dels càrrecs en contra seu. Amb aquest context, el Bitcoin se situa en els 27.500 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.