Fluidra ha obtingut un benefici net de 41 milions d'euros durant el primer trimestre de 2023, la qual cosa suposa un descens del 45,5% respecte al mateix període de l'any anterior, segons ha informat l'empresa aquest dimecres. La companyia catalana dedicada a l'equipament i solucions connectades del sector de piscina i 'wellness' també ha reduït el seu benefici de caixa net fins als 60 milions (-41,3%) a causa del menor acompliment operatiu i a l'augment de les despeses financeres en efectiu.

La companyia presidida per Eloi Planes va assolir unes vendes de 554 milions d'euros en els tres primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un 17% menys en comparació amb el bon acompliment en el mateix període de l'any anterior. No obstant això, segons explica Fluidra, les vendes van ser "lleugerament millors del previst", amb els increments de preus compensant parcialment els menors volums en piscina residencial.

Per part seva, l'ebitda (resultat brut d'explotació) de l'empresa de piscines va ascendir a 121 milions d'euros. Situació que per a Fluidra reflecteix una "recuperació seqüencial del marge brut" gràcies a l'augment de preus, així com l'efecte de menors vendes. En aquest sentit, des de la companyia destaquen que el control de costos va mitigar la inflació dels costos fixos.

Manté previsions per a 2023 

Per àrees geogràfiques, els ingressos de Fluidra a Amèrica del Nord van disminuir un 17%, mentre que els obtinguts en el sud d'Europa van caure un 14% i, els de la resta del món, un 4%. Respecte a les vendes a Europa central i del nord, van disminuir fins a un 36%. Quant a unitats de negoci, el segment de Piscina Comercial va augmentar un 2% gràcies al turisme, però el de Piscina Residencial va caure un 20%, ja que els volums es van veure afectats per una menor demanda, principalment en l'activitat de nova construcció, així com per la reducció d'estoc. 

Malgrat la caiguda de benefici i de facturació, Fluidra manté les seves previsions per al 2023. D'aquesta manera, la companyia preveu unes vendes entre 2.000 i 2.200 milions d'euros, un ebitda que se situï en la forqueta dels 410 i 480 milions d'euros i un benefici de caixa net per Acció entre 0,95 i 1,25 euros per acció.

Així mateix, l'empresa assegura estar implementant un programa de simplificació, amb l'objectiu d'impulsar el marge brut i reduir els costos fixos, "que progressa a bon ritme". S'espera que aquest programa generi una millora de l'ebitda de 100 milions d'euros en els pròxims tres anys i, fins avui, ja s'han posat en marxa 300 iniciatives que s'espera que generin uns 24 milions d'euros enguany. En aquest sentit, Fluidra destaca estar en el bon rumb per a aconseguir un terç dels estalvis del programa en 2023.

"Els resultats del trimestre han estat en línia amb les expectatives. De cara a la temporada de piscina, encara que persisteix la incertesa macroeconòmica, mantenim el nostre 'guidance' per a l'any. Estic segur que estem fent els passos adequats per a reforçar el nostre negoci a llarg termini. La nostra estratègia i execució estan recolzades en la nostra solidesa financera i en els resultats al llarg de tot el cicle, reforçant el nostre lideratge mundial en un sector amb un atractiu creixement estructural", ha assenyalat el president executiu de Fluidra, Eloi Plans.