L'Ibex-35 ha despuntat aquest dijous després de l'acord sobre el sostre del deute als Estats Units. El principal índex de la borsa espanyola tanca la sessió amb una alça de l'1,3% i torna a situar-se per sobre dels 9.100 punts bàsics, després d'haver registrat un descens del 2,06% el mes de maig, el pitjor des de començament d'any.

La jornada als mercats ha estat marcada per les bones dades d'inflació a l'eurozona, on l'escalada de preus es modera fins al 6,1%, així com per l'aprovació en el Congrés nord-americà de la llei sobre el sostre de deute. Amb la ratificació del Senat i del president Joe Biden, els Estats Units evitaran l'impagament.

A Europa, a més de les dades d'inflació a l'eurozona, des del Banc Central Europeu (BCE) s'han pronunciat sobre les pròximes pujades de tipus d'interès. D'aquesta manera, tant la presidenta de l'organisme, Christine Lagarde, com el vicepresident, Luis de Guindos, han apuntat que les alces a partir d'ara seran de 25 punts bàsics. En aquest sentit, De Guindos ha assenyalat que el BCE s'encamina a la recta final d'aquest cicle restrictiu d'encariment dels diners.

Després de les pèrdues registrades des de dilluns, l'Ibex-35 torna a terreny positiu. Entre els valors més alcistes es troben Banc Sabadell (24%), CaixaBank (+3,50%), Bankinter (+2,88%), ArcelorMittal (+2,65%), Meliá (+2,53%) i Endesa (+2,47%). Pel costat contrari, les companyies que han tancat en vermell aquest dijous són Telefónica (-1,23%), Colonial (-0,18%), Naturgy (-0,15%) i Rovi (-0,05%).

Per la seva part, Cellnex, que ha ratificat aquest dijous a Marco Patuano com a nou conseller delegat en substitució de Tobías Martínez, puja un 0,21%. La resta de Borses europees també han tancat en positiu. D'aquesta manera, Milà ha pujat un 2,01%, Frankfurt, un 1,21%, Londres, un 0,59% i París, un 0,55%.

Al mercat de matèries primeres, el petroli també ha despuntat i surt de la tendència baixista que arrossegava les últimes setmanes. Al tancament de mercat europeu, el barril de Brent cotitzava en 74,8 dòlars, un 3,1% més, mentre que el West Texas Intermediate pujava un 3,66%, fins als 70,6 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro recupera una mica de terreny davant el dòlar i conquereix de nou el nivell dels 1,07 bitllets verds. Quant al mercat de deute, el rendiment del bo espanyol se situa en el 3,279% i la prima de risc en els 105,3 punts bàsics. Per la seva part, el Bitcoin cotitza en els 26.900 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.