L'Ibex-35 ha iniciat la sessió d'aquest dimarts amb una caiguda del 0,49%, la qual cosa ha portat el selectiu a perdre la cota dels 9.000 punts, fins i tot situar-se en els 8.869,7 enters, en una jornada marcada de nou per la presentació de resultats empresarials i la incertesa sobre les conseqüències del conflicte entre Israel i Hamàs.
En els primers compassos d'aquesta sessió, les pujades més importants dins de l'Ibex-35 se les anotaven Indra (+1,6%), Banc Sabadell (+1,01%) i Naturgy (+0,9%), mentre que en el costat contrari els 'fanalets vermells' més destacats eren BBVA (-3,38%), Banc Santander (-1,82%) i Inditex (-1,81%), les accions del qual deixen de cotitzar amb dret a percebre el dividend --en els dos últims casos--.
Abans de l'arrencada de la jornada borsària, BBVA informava la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que va tancar els primers nou mesos de 2023 amb un benefici net de 5.961 milions d'euros, la qual cosa equival a un increment del 24,3% respecte al mateix període de l'any anterior.
Endesa, pel seu costat, va obtenir un benefici net de 1.059 milions d'euros fins al setembre, la qual cosa presenta una caiguda del 35,9% respecte als 1.651 milions d'euros del mateix període de l'any passat, per la menor presència d'extraordinaris.
Així mateix, Indra va obtenir un benefici net de 146 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un increment del 26% en comparació amb els 116 milions d'euros registrats en el mateix període de l'any anterior.
També al terreny empresarial, la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) confirmava aquest dimarts a la CNMV que està valorant comprar una participació en Telefónica.
En l'apartat macro, abans de l'obertura del mercat, es coneixia que el creixement de l'economia francesa es va alentir en el tercer trimestre de l'any fins al 0,1%, davant el 0,6% del trimestre anterior.
Les principals borses europees obrien aquest dimarts amb signe positiu: del 0,16% per a París i Milà, del 0,15% per a Frankfurt, i del 0,03% per a Londres.
En l'obertura del mercat borsari, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situava per sobre dels 86 dòlars, un 0,31% més, mentre que el de Texas pujava un 0,38%, fins als 82,62 dòlars, ambdós afectats per l'escalada de les tensions al Pròxim Orient després de la guerra oberta entre Hamàs i Israel, així com la situació a l'Iran, a més de les pressions relacionades amb el conflicte a Ucraïna i la retallada del subministrament de Rússia i l'Aràbia Saudita.
Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0623 'bitllets verds', en tant que la prima de risc espanyola s'acostava als 106,4 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a 10 anys en el 3,864%.