Meta apuja la seva aposta per la intel·ligència artificial. La multinacional nord-americana, fundada i presidida per Mark Zuckerberg, està buscant nous perfils professionals per millorar el seu equip de treball de la mà d’experts d’altres empreses del sector. Per aconseguir-ho, el creador de Facebook ofereix sous de fins a 300 milions de dòlars. En concret, l’emprenedor està buscant treballadors d’altres companyies com OpenAI, Google, Anthropic i Apple, entre altres, per liderar la consolidació de la tecnològica.

De fet, Mark Zuckerberg ha decidit crear una divisió de “superintel·ligència”, coneguda com a Meta Superintelligence Labs (MSL), on la premissa és senzilla: "guanyar la guerra pel talent és la clau per liderar el futur digital". 

Amb tot, la companyia ha incrementat les seves ofertes tradicionals i ha estructurat paquets salarials que incorporen el salari base, accions i bons de l’empresa, a banda de beneficis addicionals. La finalitat que té Meta amb aquesta proposta és consolidar un equip d’elit capaç de posicionar l’empresa a l’avantguarda tant de la intel·ligència artificial generativa com de la IA general.

Meta busca professionals de la competència

Segons ha informat la multinacional, s’han confirmat ofertes de fins a 300 milions de dòlars repartits en 4 anys i, en alguns casos, s’han ofert més de 100 milions de dòlars en compensació total durant el primer any per determinats perfils sèniors. Aquestes quantitats solen combinar el salari base amb paquets d’accions i el seu accés depèn tant de la permanència del professional a la companyia com dels objectius obtinguts. Tot i això, si un professional decideix abandonar la companyia abans del temps estipulat, pot arribar a perdre el gruix de les accions i molts dels extres pactats en un inici.

Els perfils que busca Meta són diversos, però van dirigits sobretot a experts procedents d’empreses rivals. De fet, des de començaments de l’any passat, Meta hauria fitxat almenys 16 enginyers i científics excepcionals provinents d’OpenAI, Apple i Google.

Laboratoris de superintel·ligència

Fa un parell de setmanes, el director executiu de Meta va comunicar que la seva empresa invertirà "centenars de milers de milions de dòlars en computació per desenvolupar superintel·ligència" o intel·ligència artificial general (IAG), maquinària superior a la intel·ligència humana que, ara per ara, només és ficció. El cofundador de Facebook també va indicar que el seu primer supercúmul -xarxa informàtica gran i complexa dissenyada per entrenar models avançats d'IA- entrarà en funcionament el 2026.

"Els Laboratoris de Superintel·ligència de Meta comptaran amb nivells de computació líders en la indústria i, amb diferència, la capacitat més gran de computació per investigador. Estic desitjant treballar amb els millors investigadors per impulsar el futur!", va afirmar en un missatge de Facebook. "Per al nostre projecte de superintel·ligència, m'estic centrant en formar l'equip més selecte i amb més talent de la indústria", va aclarir Zuckerberg.